Grujičić dobar za sve koji žive u Srebrenici

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da će novi načelnik Srebrenice Mladen Grujičić sjajno obavljati taj posao, jer je dobar i za Srbe i za Bošnjake i za sve druge koji tamo žive.

Republika Srpska 15.10.2016 | 08:07
Grujičić dobar za sve koji žive u Srebrenici
Cvijanovićeva je pojasnila da Grujičić nije neko ko će promovisati segregaciju nego neko ko će promovisati integraciju i to je najbolja formula za Srebrenicu, jer je to formula koja funkcioniše svugdje.

Ona je ocijenila da su Grujičićeve izjave pristojne, primjerene, odmjerene, pomirljive, da pokazuju mladog čovjeka koji razumije složenost sredine u kojoj je odlučio da se kandiduje za najvažniju funkciju na opštinskom nivou.

"Naš uspjeh u Srebrenici je višestruk. Prvo, jer su političke partije iz Srpske postigle jedinstvo kandidujući jednog čovjeka - zajedničkog kandidata za tu poziciju i ja želim da im čestitam. Takođe, želim da im čestitam na izboru kandidata koji je u stanju da daje tako primjerene i odmjerene izjave, koji je mlad, ali zna šta treba da govori, koji šalje pomirljive poruke i sigurna sam da će on biti dobar načelnik svima. Ponosni smo i što je jedan broj Bošnjaka glasao za Grujičića", dodala je premijer Srpske.

Ona je naglasila da Grujičić ne želi praviti razdore u Srebrenici, veće želi da se ova opština pokrene i da je vodi naprijed, želi da sarađuje sa svima, sa kim god bude potrebno da njegova lokalna zajednica ojača i da preboli rane koje je taj mali prostor preživio u prethodnom periodu.

"Imate Bakira Izetbegovića i njegov SDA koji nam sve vrijeme pričaju o nekoj multietničnosti, ravnopravnosti, konstitutivnosti i kako svi treba da budemo dobri jedni prema drugima, da ne budemo diskriminatorski nastrojeni, a upravo su oni najveći promoteri i diskriminacije i segregacije", rekla je Cvijanovićeva za Radio Republike Srpske.

Ona smatra da je nedopustivo reći kako je neprimjereno da načelnik neke opštine bude Srbin, makar to bila i Srebrenica.

"Oni koji pričaju o multietničnosti kao pretpostavku stavljaju da načelnik u Srebrenici uvijek mora da bude Bošnjak, pa čemu onda imamo izbore? To je toliko tužno. Osporavati nekog ko je dobio toliki broj glasova, na način kako su to radili Izetbegović i dosadašnji načelnik Ćamil Duraković je dodatna tragična dimenzija na sve ono što je taj prostor već preživio", ocijenila je Cvijanovićeva.

Izvor: SRNA

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

Ali

15.10.2016 06:23

Ti nisi dobra za nikoga!

ODGOVORITE
Name

BGD

15.10.2016 06:44

Bila u AmeriKi, sad ćemo gledati nove modne hitove

Name

KOMEDIJAŠ

15.10.2016 07:35

Jesi li kupila nove čizmice ide zima

Name

re BGD

15.10.2016 07:42

Dzaba njoj da je oblace najbolji svjetski dizajnneri modni kuca al glavusu joj nemogu ni pomocu kompjutera promijeniti.A o zenstvenosti i manirima jedne zene ili kako hocete jedne prve dame da i ne govorim,jer svaki je komentar suvisan i smijesan.Kad samo progovori sve ti je jasno da stvarno osim neke srednje skole nema ama bas nista. Dvije tri rijeci koristi godinama mislim da ih cak i u snu ponavlja.Ona je samo jedna dobra Dodikova narikaca i nista vise.

Name

Pokojna Mileva

15.10.2016 14:52

Evo kaze baba da napisem da ti ni u Teslicu nisi u stanju da procjenis ko im je najbolji.Kaze da jos napisem da si ti izgubila sve iznore gdje si ucestvovala...Od Ivanica,pa od doktora u svom selu...

Name

bosanac

15.10.2016 06:35

Ako je tebi i takvima imalo sličan jasna mi je "integracija" o kojoj ti pričaš. Sta ste vi to jos integrisali. Jedino ako imate zahednicki konto na koji slazete pokradne narodne pare... mozda bi to bio najbolji primjer vase integracije. Da sta znate i radite kako bi trebalo ne bi se tako jadno zivjelo na terenu na kojem takvi ka ti imaju sta da kazu. Sramotno, zalosno i smjesno da neko od vas i pominje integraciju po bolo kom osnovu a svakim potezom dezintegrisete gdje god vam se to dopusti. Narod vas izabrao (ako to nisu bili vasi kupljeni papci) pa nek vas i trpi. Do kada vidjecemo. Vjerujem, ne dugo jos.

ODGOVORITE
Name

Pamrtna

15.10.2016 06:39

Sve zna ne moramo nasim glavama nista razmisljati ova profesorica sve zna . Svakom je loncu poklopac

ODGOVORITE
Name

piksi

15.10.2016 09:04

Bajina klepetuša

Name

Kiki

15.10.2016 08:37

Ne podrzavam Durakovica jer da je bio dobar napravio bi nesto u ovih par mandata za Srebrenicu. Podsjeca me na naseg Precjednika, isti im je ucinak. Mislim da je Srebrenica dobro integrisana u Srpskoj, nema nista u njoj da bi valjalo.

ODGOVORITE
Name

demagogija

15.10.2016 08:49

Narode nemoj vjerovati Cvijanovicki kada prica o multietnickoj integraciji Ta ista Zeljka nije uspjrla odtzati uspostavljenu integraciju usvojoj kuci Brak kao vrhunac dobrovoljne ontegracile i tolerancoje nije sacuvala .Nevjerujemo tvojoj prici ni u kom obliku i bilo kome

ODGOVORITE
Name

KAKAV FLESS

15.10.2016 09:25

JEL SNAJKA,ZA KOGA SI TI DOBRA MAJKE TI ?

ODGOVORITE
Name

Plan b

15.10.2016 09:41

Prije par dana su popovi obilazili i osvjestavali institucije i zajedno sa srpskim politicarima proslavljali krsnu slavu Srebrenice.O cemu govori Cvijanovicka?Pricaju jedno a rade suprotno.

ODGOVORITE
Name

Miki

15.10.2016 10:26

Pa i ona je na mjesto premijera dala zakletvu u crkvi...

Name

Јоја с Козаре

15.10.2016 09:46

Интересује ме када ће званично бити поново отворена нова заобилазница у Приједору, куји су прије десетак дана сликовито отворили Миле и Марко? Чуо сам за још двије године на јубиларну осмогодишњицу изградње. Поново је затворена, можда због кише,

ODGOVORITE
Name

Draško

15.10.2016 09:56

Ona je meni , ma ona je meni ko lutka , samo neka je pustila ovaj digitalni...ljubim je svukude....

ODGOVORITE
Name

Obrenova c

15.10.2016 10:46

Upravu si bas je po mjeri slika joj lici na naslovnu stranu neladssnjeg Starta plej boja

Name

Olga

15.10.2016 10:54

Ma ona je lutkica,daleko joj kuća.

ODGOVORITE
Name

pero funta

15.10.2016 11:08

Princeza iz teslic grada

ODGOVORITE
Name

Kaljace

15.10.2016 13:14

Ruzno pace iz Teslica!