PL BiH - najava: Kakav derbi! Hoće li Zrinjski "pobjeći" od Radnika?!

Osim velikog sarajevskog derbija 12. kolo Premijer lige obilježiće i duel šampiona i lidera na tabeli Zrinjskog i prvog pratioca, bijeljinskog Radnika.

Fudbal 14.10.2016 | 17:30
PL BiH - najava: Kakav derbi! Hoće li Zrinjski "pobjeći" od Radnika?!
Derbi kola igraće Sarajevo i Željezničar u nedjelju, međutim, dan ranije jednako zanimljiv duel igraće se u Bijeljini gdje će drugoplasirani Radnik dočekati Zrinjski.

Ekipa iz Mostara prva je na tabeli sa osam bodova prednosti upravo nad Radnikom, a tu prednost „plemići“ žele da eventualnom pobjedom povećaju.

Domaćin Radnik se međutim da bi pobjedom nad favoritom mogao ipak da smanji prednost.

"Poslije reprezentativne pauze koju smo iskoristili da osvježimo igrački kadar i saniramo povrede dočekujemo Zrinjski. Oni su u posljednjih desetak godina veoma stabilan klub koji i ove godine bilježe dobre rezultate. Imaju dobrog trenera i kontinuitet u radu, što je vrlo bitno. Zrinjski ima kontinuitet kada su treneri u pitanju. Očekuje nas težak posao, probaćemo da budemo na gornjoj granici naših mogućnosti, da neutrališemo njihove kvalitete u ofanzvivnom dijelu. Oni su dobro izbalansiran tim koji zna šta hoće, kažnjava greške protivnike. Imamo dobar rad na treningu, počinjemo da ih odgovorimo nekim našim kvalitetima, prije svega defanzivnom sredinom, a onda iz kontranapada da ih pokušamo da ugrozimo", rekao je pred ovu utakmicu trener Radnika Nebojša Milošević.

Strateg Zrinjskog Vinko Marinović je jasan – njegova ekipa želi da sačuva ili poveća prednost pred nastavak prvenstva.

"Idemo ekipi Radnika koja je dosta dobro odigrala dosadašnji dio prvenstva, jesu izgubili posljednju utakmicu protiv Željezničara, ali ipak radi se o kvalitetnoj ekipi koja ima određeni kontitnuitet u ligi tako da nas očekuje teška utakmica. S druge strane i mi želimo da nastavimo s ovim igrama, da držimo ovo što imamo. Pokušaćemo pobijediti i održati bodovnu razliku jer nas u drugom dijelu čeka težak raspored i novi krug tako da možemo sebi dosta toga uraditi u ovom drugom dijelu“, rekao je Marinović.

U ostalim mečevima 12. kola PLBIH Krupa će u goste kod Mladosti, Vitez dočekuje Široki, a derbi začelja odigraće Metalege i Čelik.

Premijer liga 12. kolo:

Subota

Radnik – Zrinjski

Metalege – Čelik

Mladost – Krupa

Vitez – Široki

Olimpic - Sloboda

Nedjelja:

Sarajevo – Željezničar

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Озренац

14.10.2016 15:35

Има Радник да спуца зрињског... барем 2:0

ODGOVORITE