Utisci iz Bruklina, Saše Obradovića: Ovo je fenomenalno!

Srpski košarkaški trener Saša Obradović (47) trenutno se nalazi u SAD na stručnom usavršavanju. Sale je prvo je posetio Bruklin Netse, a sada se preselio u Atlantu gde sarađuje sa stručnim štabom Hoksa.

Košarka 14.10.2016 | 19:15
Utisci iz Bruklina, Saše Obradovića: Ovo je fenomenalno!
Obradović je iz Bruklina poneo sjajne utiske.

- Oduševljen sam. Na prvoj NBA stanici naišao sam na jednu potpuno drugu dimenziju rada. Sve je na izuzetno visokom nivou i čitav stručni štab je sastavljen tako da brine o svakom detalju. Treneri funcionišu kao jedan i sve je u službi konačnog uspeha kluba. Uslovi za rad i uslovi za trening su fenomenalni. Ovo je za mene jedno veliko iskustvo i zahvalan sam što sam dobio priliku da se upoznam sa sistemom rada NBA timova u toku priprema pred početak sezone - kaže Obradović.

Srpskog stručnjaka su u Netsima predstavili kao veliku igračku i trenersku zvezdu iz Evrope, koja je i u klupskoj i reprezentativnoj košarci stizala do brojnih velikih trofeja. Član Bruklin Netsa je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović, a u stručnom štabu na razvoju igrača radi bivši centar Panatinaikosa Majk Batist.

- Prijem i upoznavanje sa članovima stručnog štaba i igračima su posebna priča. Prijale su mi zaista takve reči, pogotovo što su došle od mojih domaćina. Otvorili su mi širom vrata i trudio sam se da svaki trenutak iskoristim i naučim nešto novo, ali isto tako i da često podelim svoje znanje o pojedinim situacijama, kako u odbrani, tako i u napadu - istakao je Obradović.

Obradović je u igračkoj karijeri osvojio čak šest medalja sa najvećih takmičenja, od čega četiri zlatne i srpski trener kaže da se u SAD takvi uspesi izuzetno cene i poštuju.

-Velika pažnja se posvećuje zaslužnim igračima i trenerima, osvajačima trofeja i ljudima koji su obeležavali pojedine epohe. Znaju da cene uspeh. Ovo je mesto gde svi pričaju isti jezik – košarkaški i gde su svi ravnopravni članovi košarkaške nacije. Možda se pogledi na samu strategiju, sistem rada ili uslovi razlikuju, ali upravo je u tome lepota košarke kao igre -  zaključio je Obradović.

Obradović će do kraja mini-turneje po SAD posetiti još i ekipe San Antonio Spursa i Orlando Medžika.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar