Rekonstrukcija Bernabeua od 2017. godine

Predsednik Real Madrida Florentino Peres rekao je da će rekonstrukcija stadiona Santjago Bernabeu početi 2017.i da je taj projekat vredan 400 miliona evra.

Fudbal 14.10.2016 | 20:00
Rekonstrukcija Bernabeua od 2017. godine
Peres je dodao da je napokon postignut dogovor s gradom oko rekonstrukcije stadiona, čiji se završetak očekuje 2020. godine.

"Videćemo dramatičnu promenu stadiona Santjago Bernabeu. Ovaj stadion je jedna od znamenitosti našeg grada, ali mi od njega želimo da napravio jednim od najboljih stadiona na svetu i neprikosnoveni simbolom našeg glavnog grada", rekao je Peres.

Kraljevski klub je već nekoliko puta pokušavao da renovira stadion, ali su raniji projekti odbijani odlukama gradskih vlasti i sudova. Novi dogovor saopšten je na današnjoj zajedničkoj konferenciji s gradonačelnicom Madrida Manuelom Karmenom.

"Ovim sporazumom će započeti proces modernizacije i transformacije koje će pretvoriti stadion u arhitektonsku ikonu avangardne", rekao je Peres.On je dodao da će rekonstruisani stadion doprineti jačanju imidža Madrida, ali i da će doprineti oživljavanju grada ekonomski i turistički.

Santjago Bernabeu izgrađen je 1947. godine, a renoviran je pred Svetsko prvenstvo 1982. godine, te potom 2001. Posle nove rekonstrukcije stadion će zadržati kapacitet od 80.000 mesta, ali će ona biti preuređena.

Najveća novina na stadionu biće pokretni krov, a jedan od najznačajnijih karakteristika ovog objekta, četiri pristupne kule, dobiće novu fasadu.

Peres je dodao će stadion zadržati svoje ime, ali da će možda dobiti "prezime" od sponzora, kao i mnogi stadioni širom sveta. Renoviranje stadiona pomoći će investicioni fond iz Abu Dabija - "International Petroleum Investment Company".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar