Tereza Mej podržava Vučićeve reforme

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif uručio je danas premijeru Srbije Aleksandru Vučiću pismo premijerke Velike Britanije Tereze Mej u kojem mu želi uspeh u daljem sprovođenju ekonomskih reformi, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Srbija 11.10.2016 | 20:50
Tereza Mej podržava Vučićeve reforme
"Ekonomske reforme i jačanje vladavine prava, borba protiv korupcije i izgradnja snažnih i nezavisnih institucija su od vitalnog značaja za budući prosperitet Srbije i njen put evropskih integracija, kao što je to i normalizacija odnosa sa Kosovom", napisala je Mej u pismu.

Kako se navodi u saopštenju, Mej je kazala i da se raduje jačanju odnosa dve države i saradnji, naročito "u nizu zajedničkih globalnih izazova, borbi protiv terorizma i ekstremizma".



Ona je pozdravila pozitivnu ulogu Srbije tokom migrantske krize i ujedno čestitala Vučiću na izbornom uspehu i formiranju nove Vlade Srbije.

"Unapred se radujem saradnji sa Vama tokom mog premijerskog mandata", navela je ona u pismu.

Vučić i britanski ambasador Denis Kif sastanak su iskoristili i da razgovaraju o stuaciji u regionu, ali i saradnji Srbije i Velike Britanije u okviru britanskog Fonda za dobro upravljanje, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Milos

12.10.2016 03:17

Dajte i vi komad engleske ! Majmuni jedni .

ODGOVORITE
Name

Dragan

12.10.2016 06:50

Englezi pokrenuli Trepču, evo im Aca daje opet, normalno da ga podržavaju...imperijalisti najviše vole kad imaju kolonije i robove.

ODGOVORITE
Name

z

12.10.2016 08:24

Nije ovo " podržava " , ovo je " podržaću te " , ako budeš radio što ti ja kažem , ako ne , dobićeš po ušima !

ODGOVORITE