Propusti ljekara u slučaju smrti dječaka

Lekar Opšte bolnice u Loznici načinio je greške i neuredno upisivao procedure u lečenju Radenka Nikodinovića (8), prenosi “Blic“.

Srbija 11.10.2016 | 14:05
Propusti ljekara u slučaju smrti dječaka
Osmogodišnji dečak je preminuo posle preloma ruke verovatno zbog posledica sepse.

“Blic“ javlja da je preliminarne rezultate istrage objavila inspekcija Ministarstva zdravlja.

Kako se navodi, lekar nije radio po protokolu, odnosno dekurzus nije vođen kako treba.

Ukoliko se ustanovi da je dete preminulo usled greške lekara, izveštaj stručnjaka biće dostavljen i Lekarskoj komori Srbije, koja bi trebalo da odluči o daljem radu ovog lekara, a rezultati obdukcije će se naknadno znati.Dečak je ruku polomio u nedelju 2. oktobra, a preminuo je šest dana kasnije na Institutu za majku i dete u Beogradu.

I premijer Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da ovakvi slučajve ne smeju da se dešavaju.

To je, kako je rekao, bila i tema na današnjoj sednici vlade, dodajući da je taj slučaj sve užasnuo.

"Lično sam tražio od Lončara poseban angažaman i donošenje odluka u Ministarstvu zdravlja, a videćemo i da ubuduće profesori i najeminentniji stručnjaci odlaze redovno u unutrašnjost, svuda, te da će morati da se poštuju sve procedure", rekao je Vučić.

Neki su, rekao je, pisali o tome kako su se ponašali roditelji dečaka, primetivši da bi se svako tako i još gore ponašao da se njegovom detetu tako nešto dogodilo.

Jer, kako je naveo, nije normalno da dete polomi ruku i da zbog toga strada, neko mora da snosi posledice, zaključio je Vučić.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar