SALE JE PARTIZAN! Ilić kao Vukotić, protiv PAOK 791. put u crno-bijelom dresu!

Rekordi, istorija, ponos, majstorstvo, Partizan. Rešenja - Momčilo Vukotić i Saša Ilić. Sale, kapiten, u subotu će u Humskoj da poravna Mocin rekord, star 32 godine.

Fudbal 08.10.2016 | 18:30
SALE JE PARTIZAN! Ilić kao Vukotić, protiv PAOK 791. put u crno-bijelom dresu!
Ilić će protiv Atinjana da upiše 791. meč za crno-bele. Male su šanse da će neko još da ponovi takav poduhvat.

- Ali, ja bih iskreno voleo da neko i mene jednog dana prestigne! Zaista. A, znate li zašto? Pa, to će onda značiti da Partizan ne mora da prodaje prerano igrače da bi preživeo. Nadam se takvom vremenu - kaže Saša Ilić za „Blic“.

Gotovo 800 mečeva u jednom klubu. Neverovatno. Neko u životu ne ode 800 puta u prodavnicu. A, sledećeg vikenda, na gostovanju Voždovcu, može da prestigne Mocu i postane rekorder. Ali, o tom - potom.

- Presrećan sam, ushićen. S druge strane, namestilo mi se nešto što nisam ni sanjao kada sam počinjao da igram fudbal, da sustignem najvećeg u istoriji - neponovljivog Mocu?! Ma to mi nije ni padalo na pamet. Sada ću još i da ispišem istoriju u mom Partizanu, na mom stadionu, pred mojim „grobarima“, protiv najboljeg prijatelja. Uh, sada kada o tome pričamo, drma me pozitivna frka.

Jednog dana, verovatno ubrzo, stajaće Saletova fotografija na najvišem mestu u muzeju velikana - Partizana.

- Naučen sam odmalena da navijam za Partizan. I svestan sam da su kroz njega prošli mnogo bolji fudbaleri od mene. Tu, pre svega, mislim na Bobeka, Milutinovića, Galića, Kovačevića, Paunovića, Bjekovića, Radaković, Mijata, Ćiru... Ponosan što me ljudi svrstavaju u takvo društvo.

Ilić tvrdi da ga je u životu zanimala samo igra.

- Nisam bio opterećen stvarima kao što su rekordi. Snovi su mi se obistinili odavno - prošao omladinsku školu Partizana, zaigrao za prvi tim, nosio kapitensku traku, igrao Ligu šampiona sa mojim klubom. Bio sam i preko, ostvario sam se kao igrač, čovek. Ali, i kao suprug i roditelj, što su mi najveći uspesi.

Saša podvlači ko ima najveću zaslugu za to što dugo traje na terenu.

- Porodica, uža familija. Oni su i početak i kraj. Doneli su mi mir. S druge strane, imam takvu genetiku, nisam bio sklon povredama, naročito ne u Partizanu - ističe Ilić.

Šta će Saša kada okači kopačke o klin?

- Obožavam fudbal. I dalje me vuče da igram. Volim da pomognem i savetima. Još ne razmišljam šta ću da radim kada završim karijeru, ali svakako će biti neki posao u mom Partizanu.

Meč protiv PAOK-a je revijalnog karaktera, ali Sale je takmičar.

- Neka izvini Vlada, ali voleo bih da mi pobedimo! Ne volim da gubim ni na treningu - uz osmeh kaže Ilić i dodaje: - Ma, samo neka bude lepa atmosfera i da meč prođe bez povreda, to je najvažnije.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar