Crvena zvezda se seli iz Beograda u Banat!

Šampion Evrope od pre tri godine zbog finansijskih problema primoran da potraži novi dom.

Ostali sportovi 07.10.2016 | 08:15
Crvena zvezda se seli iz Beograda u Banat!
Vaterpolo klub Crvena zvezda je pre tri godine bio šampion Evrope, ali od tada se ređaju samo problemi.

Crveno-beli su izbačeni iz A1 regionalne lige zbog pravila koje je potom promenjeno, a loša finansijska situacija primorala je klub iz Beograda da potraži novi dom.

Upozoravao je Andrija Prlainović odmah posle finala Olimpijskih Igara da su se nad srpskim vaterpolom nadvili tamni oblaci, ali od njegovog apela za pomoć nije bilo ništa.

Crvena zvezda, klub sa kojim je Prlainović pre samo tri godine postao prvak Evrope, prinuđen je da se odseli iz Beograda. Kako javljaju Sportski žurnal i Novosti, crveno-beli vaterpolisti će mečeve predstojeće regionalne A 2 lige kao domaćini igrati u Zrenjaninu. A možda i utakmice domaćeg prvenstva…

U Beogradu niko nije želeo da pomogne Crvenoj zvezdi, ali je zato zrenjaninski Proleter priskočio u pomoć i ponudio crveno-belima da budu domaćini u renoviranom bazenu u gradu na Begeju.

“Na ovaj potez smo se odlučili jer nam na “11. aprilu” i SC “Milan Gale Muškatirović” ne dozvoljavaju da igramo kod njih. “Banjica” je Partizanov bazen i nije u redu da stalno igramo na gostujućem terenu. Na “Tašmajdanu” su nam vrata otvorena, ali su termini skupi. Ljudi iz Proletera su nam izašli u susret i dogovorili smo da igramo regionalnu ligu kod njih. Najverovatnije ćemo u Zrenjaninu biti domaćini i u srpskom prvenstvu”, rekao je za Novosti predsednik crveno-belih Viktor Jelenić.

Iako se pre tri godine tražila karta više na finalnom turniru Lige šampiona kada je Crvena zvezda bila domaćin, njeni navijači su joj ubrzo posle toga okrenuli leđa. Čim se šampionski tim raspao, a klub se oslonio na malde snage, nije više bilo ni navijača, ni poznatih ličnosti, ni sponzora… A Zvezda je preživljavala zahvaljujući grupi entuzijasta i dobroj saradnji sa Partizanom.

Crveno beli se nadaju da će u Zrenjaninu imati bolju podršku. Podsetimo, da je bazen u Zrenjaninu nedavno preuređen i da je bio domaćin prijateljskog meča između Srbije i Australije u martu kada su se Banaćani pokazali kao dobra vaterpolo publika.

“Očekujem podršku sa tribina, zašto da ne”, rekao je Viktor Jelenić za Žurnal.  

Vaterpolo klub je Sportskom društvu Crvena zvezda doneo najveći uspeh na međunarodnoj sceni od osamostaljenja Srbije, ali to nije bilo dovoljno da dobije ni delić sponzorstava poput ostalih sekcija u klubu. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar