F1 - Smućkaj, pa prospi: Volf izbjegava odgovornost!

Prvi čovek Mercedes AMG Petronasa odgovara na Hamiltonove optužbe za sabotažu.

Ostali sportovi 06.10.2016 | 15:45
F1 - Smućkaj, pa prospi: Volf izbjegava odgovornost!
Tema broj jedan u najbržem cirkusu tiče se optužujućih poruka Luisa Hamiltona koji je u prvi mah izjavio kako neko iz ekipe mora da odgovara zbog požara na njegovom motoru. Britanac je ukazao i na mogućnost zavere preko čega je Toto Volf, prvi čovek ekipe gotovo elegantno prešao. Naravno, nije mu prijatno zbog jasnih insinuacija aktuelnog šampiona, pa se Nemac potpuno suprotno bezbroj puta pokazanom prgavom temperamentu ovoga puta drži uzdržan. Čudno, jer Volfovi komentari su obično jasni, oštri i redovno propisno adresirani.

“Interesantno je da ni jedan kvar u poslednje vreme nije povezan. Svi su oni drugačiji, neke greške su bile kod naših dobavljača, neke sa određenim materijalima ili u dizajnu, ali konkretno ovaj novi problem se ne uklapa ni u jedan navedeni profil”, zaključio je Volfizjavu umotanu u diplomatsku ambalažu.

Šef Mercedes AMG Petronasa uz to izneo je stav da je do kvara došlo  kada je Luis Hamilton previse forsirao s namerom da napravi razliku za dodatan odlazak u boks. Zanimljivo je da Volf govori o kvaru koji nije povezan, ali da niko ne kaže šta se to zapravo pokvarilo, pa se motor “w07 hibrida” zapalio.

Da li je možda turbina prouzrokovala problem? Evropska javnost zbog toga debatuje, pa se sa nestrpljenjem očekuje da neka informacija konačno procuri iz tabora liderske ekipe Formule 1.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar