Bivši as novi trener Olimpijakosa!

Slobodan Boškan preuzeo je tim iz Pireja za koji je nekada nastupao.

Ostali sportovi 06.10.2016 | 08:45
Bivši as novi trener Olimpijakosa!
Slobodan Boškan, nekadašnji reprezentativac naše zemlje pronašao je klupski angažman. Aktuelni selektor Crne Gore u narednih godinu dana sedeće na klupi Olimpijakosa.

"Bilo je nekih problema sa Italijanom Flavijom Gulinelijem, pa su krenuli u potragu za novim trenerom. Kontaktirali su me, rekli da imaju nekoliko stručnjaka u opticaju i na kraju smo postigli dogovor", objasnio je za "Sportski žurnal" Boškan kako je došlo do saradnje.

Boškan je svestan da ga ne očekuje nimalo lak zadatak u klubu, u kojem je započeo svoju uspešnu inostranu karijeru, 1999. godine.

"U Olimpijakosu sam proveo prvu godinu u inostranstvu i imao sam sreću da je Zoran Gajić tada bio trener. Osvojena je i titula! Ambicije su uvek najviše. Želja čelnika kluba je da vrate duplu krunu i da doguraju što dalje u CEV kupu. Znam da će i jedno i drugo i treće biti jako teško", naveo je bivši srpski odbojkaški as.

Boškan (41) je sa selekcijom Jugoslavije 2000. godine osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju, a u niski reprezentativnih trofeja ima i najsjajnije odličje sa Evropskog prvenstva 2001. godine, srebro sa Svetskog prvenstva 1998, dve bronze sa kontinentalnog takmičenja, kao i bronzanu i dve srebrne medalje osvojene u Svetskoj ligi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar