Partizan protiv Mornara otvara sezonu

Podmlađeni tim Vaterpolo kluba Partizan novu sezonu počinje u petak, mečom protiv splitskog Mornara u regionalnoj ligi.

Ostali sportovi 05.10.2016 | 10:45
Partizan protiv Mornara otvara sezonu
Nova sezona za vaterpoliste Partizana i novi tim, čiji je prosek 19,5 godina. Predvođen novim trenerom Zoranom Milenkovićem.

Srpski šampion otvara sezonu utakmicom u regionalnoj ligi protiv splitskog Mornara u petak, 7. oktobra od 20.15 časova.

Osim ovog takmičenja, crno-beli će igrati i u Ligi šampiona, a splitski Mornar je jedan od potencijalnih rivala i u tom takmičenju, s obzirom na to da još igra kvalifikacije. Mornaru će, doduše, biti veoma teško da se plasira u poslednju grupu kvalifikacija, s obzirom na to da je u grupi sa Egerom, Marsejom i Veronom.

Što se tiče crno-belih biće to još jedna sezona za učenje, ali ne i bez ambicija, jer Partizan brani "duplu krunu" u domaćim takmičenjima.

U Ligi šampiona, Partizan je, zaista, u veoma teškoj grupi, a što se tiče regionalne lige, upravo će te utakmice poslužiti beogradskom klubu za sticanje samopouzdanja. U Partizanovoj grupi u Ligi šampiona su  branilac titule prvaka Evrope, dubrovački Jug, italijanski gigant Pro Rekom (ima najviše titula evropskog šampiona), španska Barseloneta i još dva kvalifkanta.

Za Partizan će ove sezone igrati desetorica od 13 vaterpolista koji su sa juniorskom selekcijom Srbije stigli do evropske titule na nedavno održanom šampionatu Starog kontinenta u Holandiji: Radojević, Drašović, Toholj, Tomić, Velkić, M. Janković, Japundžić, Belopavlović, Lukić, Kasum.

Tokom leta na Banjicu je stiglo nekoliko pojačanja. Iz Radničkog su u Partizan prešli golman Lazar Dobožanov i centar juniorske reprezentacije Nebojša Toholj. Sa pozajmice u Crvenoj zvezdi vratili su se Mihajlo Repanović, Filip Janković i Aleksandar Andrejević.

Novo lice je i Marko Bolović, vaterpolista sa srpskim državljanstvom, koji je igrao u nemačkom Hanoveru, a u Partizan dolazi na usavršavanje. Šansu da pokaže šta ume dobiće i Aleksandar Radanović, dosadašnji igrač Budve koji se preselio u Beograd.

Ubedljivo najstariji prvotimac je 26-godišnji Bolović!

Partizan su od prošle sezone napustili: golman Dimitrije Rističević (Marsej), Mateja Asanović (Oradea, Rumunija),  Dimitris Tikas, Nemanja Vico (Vuljagmeni), Gavril Subotić (Posilipo), Danilo Adžić (Primorac), Lukas Gilen (Špandau), Draško Gogov (Pečuj).

Inače, rivali Partizana u A1 Grupi regionalne lige još će biti dubrovački Jug, riječko Primorje, zagrebačka Mladost, Jadran iz Herceg Novog, Jadran iz Splita i Budva.

U A2 ligi igraće Crvena zvezda, kotorski Primorac, Šabac, splitski POŠK, Kataro iz Kotora, Solaris iz Šibenika, Zadar i zagrebački Medveščak.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar