Fjuri: Povlačim se... Ha, ha, ha!

Svetski prvak u superteškoj kategoriji objavio kraj bokserske karijere tvitom punim vulgarnosti, a potom ismejao medije zbog njihove lakovernosti.

Ostali sportovi 03.10.2016 | 20:15
Fjuri: Povlačim se... Ha, ha, ha!
Tajson Fjuri (28) saopštio je u ponedeljak da se povlači iz boksa, pre nego što je ijednom branio titule svetskog prvaka, osvojene 28. novembra prošle godine u borbi sa Vladimirom Kličkom.

Englez je nedavno drugi put otkazao revanš sa Kličkom, navodeći u saopštenju da mora da se "podvrgne terapiji", kako bi se u potpunosti oporavio.

Američki portal ESPN objavio je potom da je Fjuri 22. septembra pozitivno testiran na kokain, čija upotreba je u boksu kažnjiva samo ukoliko se desila tokom takmičenja.

"Boks je najtužnija stvar u kojoj sam ikada učestvovao", poručio je Fjuri u svojoj "istorijskoj" poruci na Twitteru u ponedeljak.

"Ja sam najveći, a takođe sam se i povukao", dodao je on, začinivši objavu nizom vulgarnosti.

Fjuri i Kličko trebalo je da se drugi put bore u Mančesteru 9. jula, kada je šampion otkazao zbog povrede skočnog zgloba. Novi termin bio je 29. oktobar, ali je i on "precrtan".

Prošle nedelje Fjuri je povom revanša sa Kličkom imao zakazanu konferenciju za novinare, na kojoj se nije pojavio. Njegov menadžer objasnio je da se bokseru pokvario automobil i u isto vreme potrošila baterija u mobilnom telefonu!

Popularni "Kralj cigana", koga su mediji ranije optuživali i za seksizam i homofobiju, u subotu je reagovao na optužbe za korišćenje kokaina slikom Ala Paćina iz filma "Lice sa ožiljkom", na koju je fotomontažom postavio sopstvenu glavu.

Ostaje da se vidi da li je Fjurijeva odluka o završetku karijere - definitivna.

Do sada je rešio u svoju korist svih 25 borbi kao profesionalac, od toga 18 nokautom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar