Kriminalci iz Beograda prave incidente u RS

U hotelu "Siti" u Prnjavoru veceras je došlo do tuče između jedne grupe beogradskih kriminalaca i lokalnog stanovništva.

Republika Srpska 01.10.2016 | 20:31
Kriminalci iz Beograda prave incidente u RS
Tuča je izbila u vecernjim satima, a do nje je došlo kada je manja grupa kriminalca iz Beograda na zahtjev lokalnog stanovništva, kojem su bili sumnjivi zbog svog ponašanja i izgleda odbila da da napusti hotel.

Zanimljivo je da su gradjani prije izbijanja tuce puna dva sata pozivali policiju da interveniše i udalji momke iz grada, ali se policija nije odazvala ignorisuci sve apele i pozive stanovnistva.

U razgovoru koji je prethodio tuči, Beograđani su saopštili da su navodno u oglasu pročitali da se "brojanje glasova plaća 30 evra", pa su došli da nešto zarade!?

Prema provjerenim informacijama, grupu sumnjivih lica iz Beograda angažovao je lokalni tajkun Bogdan Nikolić, blizak Goranu Dodiku, bratu Milorada Dodika.U hotel "Siti" veceras  je stigla i Specijalna policija Republike Srpske koja ne dozvoljava pristup nikome,ukljucujuci i pristup medijima kojima je zabranjeno snimanje uz oduzimanje kamere i opreme

Na licu mjesta se nalazi i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić koji je u telefonskoj izjavi za BN televiziju prepričao ove nemile događaje.

Potvrdio je da je danas u toku dana došlo do fizičkih obračuna između Beograđana i Prnjavorčana, te da postoji sumnja da su zaista došli sa namjerom da izazivaju nerede na sutrašnjim izborima."Moram da kažem da je policija vrlo traljavo, gotovo nikako intervenisala, dva sata nisu htjeli da dođu na lice mjesta, iako sam i ja intervenisao", kazao nam je ministar bezbjednosti BiH.

Dodao je da su policijska ispitivanja "gostiju" u toku, ali da nije stekao utisak da je policija zainteresovana da rasvijetli ovu situaciju.

U Prnjavor su Beograđani došli sa četiri vozila, tri registarskih oznaka iz Beograda i jednim iz Rume. Takođe, Mektić je kazao da su i u Tesliću prijmećene  slična grupe momaka iz Srbije. BN televizija/Blog Slobodana Vaskovića