Premijer Kine poslao pismo Srbiji, ima nalog

Premijer Kine Li Kećijang poslao je pismo Srbiji u kome se navodi da će dati nalog da se ubrzaju procedure u vezi sa infrastrukturnim projektima sa Srbijom.

Srbija 01.10.2016 | 18:52
Premijer Kine poslao pismo Srbiji, ima nalog
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa kineskim ambasadorom u Beogradu Li Mančangom, koji mu je uručio pismo premijera Kine Li Kećanga u kome se navodi da će prilikom predstojećeg Samita Kina-CIEZ u Rigi biti potpisan komercijalni ugovor za izgradnju brze pruge Beograd-Budimpešta.

U pismu se navodi i da je kineski premijer duboko dirnut entuzijazmom i odlučnošću premijera Srbije za produbljivanje odnosa Srbije i Kine, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

Kineski premijer Li Kećang piše da će nadležnim organima kineske strane dati nalog da ubrzaju sve procedure u vezi sa aktuelnim infrastrukturnim projektima, kao i da će prilikom predstojećeg Samita Kina-CIEZ u Rigi biti potpisan komercijalni ugovor za izgradnju brze pruge Beograd-Budimpešta.

Osim toga, u pismu kineskog premijera se navodi da će Vlada Narodne Republike Kine i dalje ohrabrivati kineska preduzeća da investiraju i posluju u našoj zemlji, posebno u potencijalne projekte o kojima je bilo reči tokom posete kineskog predsednika Srbiji Si đipinga, kao što su izgradnja ostalih deonica auto-puta na Koridoru 11, aerodrom Beograd, RTB Bor i HIP Petrohemija.

Premijer Li Kećang na kraju pisma izražava zadovoljstvo zbog skorog susreta sa premijerom Srbije tokom Samita u Rigi, navodi se u saopštenju.