Čengdu: Viktor izgubio u polufinalu!

Ruska senzacija zaustavila (i) Troickog! Karen Kačanov plasirao se u prvo ATP finale u karijeri preko trojice nosilaca u Čengduu. Poslednja žrtva bio je naš Viktor Troicki.

Tenis 01.10.2016 | 12:45
Čengdu: Viktor izgubio u polufinalu!
Ruska senzacija, 20-godišnji Karen Kačanov iz Moskve, sa svega 23 ATP nastupa i deset pobeda pre starta 840.915 dolara vrednog tunira u Čengduu, stigla je do finala!

Ovaj Moskovljanin je u subotu ujutru po našem vremenu, rezultatom 6:3, 7:5, pobedio srpskog tenisera Viktora Troickog, koji je bio šesti nosilac na turniru u Kini.

Pre Troickog, Kačanov je redom rušio (7) Žoao Souzu, Adrijana Manarina i (4) Felisijana Lopeza, a u finalu u kojem će pobedniku pripasti 148.860 dolara i 250 ATP bodova, boriće se sa pobednikom meča (3) Grigor Dimitrov – (5) Albert Ramos.

Troicki je u Čengduu vezao nekoliko dobrih mečeva, posle zagrevanja i pobede nad 258. na svetu u prvom kolu, Norvežaninom Kasperom Rudom (6:3, 7:6), Troicki je u drugom i trećem kolu izbacio Markosa Bagdatisa (36. na svetu, 6:3, 4:6, 6:2) i visokog servera Kevina Andersona (45. na svetu, 6:3, 7:6), a kada je na red došao susret sa 101. na rang listi, momkom koji je novitet na ATP turu, usledio je prilično ubedljiv poraz sa svega dve neiskorišćene brejk lopte u sedmom gemu drugog seta.

Troickom, koji je pre Čengdua igrao dobro i u Sankt Peterburgu, ostvario dve pobede i potom u četvrtfinalu bio eliminisan od prvog favorita na tom turniru, Stanislasa Vavrinke, pripašće 42.470 dolara i 90 bodova za polufinale turnira na kom će mladi Kačanov, možda, upisati sebe među ATP osvajače trofeja ove sezone, iako je veći deo godine proveo na ITF nadmetanjima.

U prvom setu, Moskovljanin je napravio brejk na 2:2, a potom i pri rezultatu 5:3, ne dozvolivši 32. teniseru sveta ni igru na "djus" kada bi servirao.

Kao što smo rekli, Troicki je imao dve šanse za brejk i vođstvo od 4:3 u drugom setu, nije ih iskoristio i potom je pao na 15:40 servirajući za ostanak u meču, što je Kačanov iskoristio i realizovao prvu loptu za prvo finale u kojem će moći da zaradi više od trećine novca koliko je zaradio ukupno od bavljenja tenisom do sada – 377.248 dolara.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar