Novi infrastrukturni projekti u Bijeljini

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić otvorio je novoizgrađenu asfaltnu Ulicu Danka Kabilja, koja se nalazi u Mjesnoj zajednici „Veljko Lukić".

Republika Srpska 30.09.2016 | 13:07
Novi infrastrukturni projekti u Bijeljini
Takođe, u ovom dijelu grada, na ukrštanju ulica Danka Kabilja Bukija i Mačvanske uskoro će biti završeni i radovi na izgradnji kružne raskrsnice. Rekonstrukcija Ulice Danka Kabilja Bukija koštala je oko 130.000 konvertibilnih maraka.

"Sigurni smo da će ova investicija uljepšati centar ove mjesne zajednice i olakšati saobraćaj. Izuzetno nam je drago jer je Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom blagoslovio ovaj infrastrukturni projekat, na radost i blagostanje sugrađana. Takođe, imamo u planu i uređenje fudbalskog terena u ovoj ulici, koji koristi lokalni Fudbalski klub „Koridor", kao i asfaltiranje parkinga i uređenje dvorišta oko crkve „Svetog Pantelejmona" što će dati potpuno novo lice Mjesnoj zajednici „Veljko Lukić"", najavio je gradonačelnik Mićić.

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Tomica Stojanović istakao je da je izgrađena i kompletna kišna kanalizacija za Ulicu Danka Kabilja.

"Morali smo izgraditi potpuno novu ulicu, jer je prethodna bila u vrlo lošem stanju. Izgradnja kružne raskrsnice omogućiće da se u ovom dijelu mjesne zajednice mnogo lakše i brže saobraća, te spriječiti eventualne saobraćajne nezgode koje je mogao prouzrokovati prethodni loš put. Grad će dobiti i 11. kružnu raskrsnicu, a Gradska uprava nastavlja sa infrastrukturnim aktivnostima, da radi i gradi, jer je to njen moto da bi se poboljšao kvalitet života naših sugrađana", istakao je Stojanović.

BN televizija