Donatorsko veče za dnevni centar

U Hotelu “Drina” u Bijeljini večeras je organizovano donatorsko veče s ciljem prikupljanja sredstava za opremanje Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, čija je izgradnja, u sklopu novog objekta Centra za socijalni rad, završena ove godine.

Republika Srpska 28.09.2016 | 21:30
Donatorsko veče za dnevni centar
Izgradnja Centra za socijalni rad i u njegovom sklopu dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, finansirana je iz donatorskih sredstava Japanske ambasade u BiH i Grada Bijeljina. Nedostaju sredstva za unutrašnje i vanjsko uređenje objekta, zbog čega je upriličeno donatorsko veče, a otvoren je i žiro račun.

“Prema nekim našim proračunaima potrebno još oko 100.000 KM. M i smo korak do toga. Nadamo se da će ova donatrorska veče obezbijediti dio novca ali i dalje ostajemo otvoreni za sve vidove donacija da bi dnevni centar mogao da započne s radom početkom sledeće godine”, rekla je Vesna Savić iz Cenztra za socijalni rad.

“Mi ćemo vidjeti šta će biti prikupljeni i još jedan dio novca izdvojićemo iz gradskog bužeta. Paralelno s tim pripremamo ljude koji će voditi taj dnevni centar. Mislim da ćemo završiti brzo i kompletan Centar za socijalni rad, tako da ćemo od početka iduće godine staviti u funkciju Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama”, rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Humanitarnoj akciji odazvao se veliki broj naših sugrađana i brojne firme koje su odlučile da kupovinom ulaznice, daju svoj doprinos da dnevni centar počne što prije da ostvaruje svrhu svog postojanja.

Dnevni centar je od velikog značaja za djecu sa smetnjama u razvoju, kao i za njihove roditelje.
Roditelji će imati mogućnost da ostave djecu na bezbjedno mjesto gdje će im biti pružena sva stručna i profesionalna pomoć.

Prema podacima Centra za socijalni rad na području grada Bijeljina živi oko 700 djece sa smetnjama u razvoju. Dnevni centar je jedina ustanova namjenjena prvenstveno njima.

Broj žiro računa: 554-001-000004659-72
Pavlović banka
Svrha uplate: Donacija za Centar za socijalni rad

www.youtube.com/watch?v=f-24tPu4DCU