Video - Muslin: Meč u Dohi, protiv Katara je test za ulazak u "A" tim!

Selektor Srbije nije želeo da komentariše odluku Vojvodine da ne pusti sve igrače na duel sa Katarom. Izrazio je žal što su odbili nacionalni grb i poručio da "koga nema - bez njega se može". Fudbaleri iz Superlige koji su pozvani u reprezentaciju Srbije na prijateljski meč sa Katarom u Dohi rekli su da su se obradovali pozivu i da će probati da iskoriste šansu.

Fudbal 29.09.2016 | 14:00
Video - Muslin: Meč u Dohi, protiv Katara je test za ulazak u "A" tim!
Mnogo prašine podiglo se oko prijateljskog meča B selekcije Srbije u Kataru. Susret u Dohi je dogovoren na brzinu, a Vojvodina nije pristala da pusti četvoricu od pet pozvanih igrača da idu na naporan put, navodeći povrede kao razlog.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je pred put B tima da se koncentriše na igrače koje ima na raspolaganju.

"Nemam neki posebnan komentar na to. Šteta je za klub i za igrače što nisu došli da igraju za reprezentaciju, jer je čas igrati za dres sa državnim grbom. Drugo, ja se koncentrišem na igrače koje imam i koji će putovati. Prema tome, koga nema - bez njega se može", rekao je Muslin agenciji Beta na aerodromu.

Muslin je ocenio da će utakmica u Dohi biti odlična prilika da se pokažu igrači iz Superlige.

"Ovo je produžetak, ili početak, naše akcije da sakupljamo igrače iz domaćeg prvenstva i da ih proveravamo i ova utakmica je momenat za to. Planirao sam treninge, ali ih nismo imali. Utakmica je dobro došla da probaju da odigraju međunarodni meč da se pokažu. To očekujem od njih, da iskažu svoju vrednost", rekao je Muslin.

Selektor je dodao da nije nerealno da neko od ovih igrača zaigra i za "A" tim.

"Na prvom okupljanju sam zvao igrače iz domaćeg prvenstva, a neki su i debitovali. Ako se dobro pokažu, zašto da ne? Mi ih sve pratimo, ovo je i njima podstrek i motivacija, da vide da ih pratimo i ja i moj stručni štab. Ja idem na skoro sve utakmice i video sam skoro sve igrače Superlige na delu. Sada je momenat da ih proverim u nekoj ozbiljnijoj utakmici nego što je domaće prvenstvo", rekao je Muslin i naveo da u Superligi postoje igrači koji se ističu kvalitetom.

"Ima ih, ali ne bih da pričam o imenima. Videću, sad ću ih proveriti. Istina, Katar nije nešto jak, ali ne idemo ni mi u najjačem sastavu", rekao je Muslin.

Srbija početkom oktobra u kvalifikacijama igra u gostima protiv Moldavije, a onda dočekuje Austriju.

"Ova prva nam je najvažnija i o njoj sada razmišljamo, ali se spremamo za obe. Dobro smo analizirali protivnika, ali najvažnije je da ne bude problema sa povredama. Igrači su motivisani, video sam to iz razgvoroa s njima. Imaju veliku želju, što su i pokazali protiv Irske, iako rezultat nije bio najbolji za našu dobru igru", rekao je Muslin.

Na pitanje sa koliko bodova bi bio zadovoljan iz te dve utakmice, odmah je odgovorio: "Sa šest".



Fudbaleri iz Superlige koji su pozvani u reprezentaciju Srbije na prijateljski meč sa Katarom u Dohi rekli su da su se obradovali pozivu i da će probati da iskoriste šansu.

Igrači iz Superlige, koje je selektor Srbije Slavoljub Muslin odabrao i poveo na prijateljski meč u Dohu protiv Katara istakli su da je velika čast što su se našli na spisku.

"Ovo je prijatno iznenađenje. Poziv u reprezentaciju Srbije je uvek i čast i obaveza", rekao je novinarima Marko Petković iz Crvene zvezde na aerodromu u Beogradu.

Muslin je okupio samo igrače iz nacionalnog šampionata i nije isključio mogućnost da im meč u Kataru bude odskočna daska za "A" tim Srbije.

"Ovo je lepa prilika da mi iz domaćeg prvenstva pokažemo selektoru da imamo kvalitet za reprezentaciju Srbije. Apsolutno svaki poziv za reprezentaciju je podstrek i sigurno će mi biti motiv u nastavku karijere. Ne opterećujem se minutažom. Pretpostavljam da ćemo svi dobiti istu", rekao je Petković.

Igrač Vojvodine Vladimir Kovačević kazao je da se potajno nadao pozivu.

"Veliko mi je zadovoljstvo i čast što ću igrati za reprezentaciju. Potajno sam se nadao da ću ja biti taj, što se i desilo. Hvala selektoru što me izabrao. Mnogo osporavaju našu ligu, ali ja mislim da stvarno ima kvalitetnih momaka. Mislim da je više osporavaju nego što liga vredi", rekao je Kovačević.

On je jedini igrač koga je Vojvodina pustila da otputuje u Katar, dok su četvorica preostalih pozvanih ostali u Novom Sadu zbog povreda.

"Imali smo trening oporavka posle utakmice sa Zvezdom. Svi smo išli u saunu i na led i neki su se žalili na povrede i udarce. Ali, ja sam 100 odsto fizički spreman. Ne mogu da komentarišem kako se ko oseća ni to što se dešavalo, jer nije na meni da to radim",rekao je Kovačević.

Utakmica Katar - Srbija igra se sutra na stadionu "Al Sad" u 19 časova po lokalnom vremenu, odnosno u 18 sati po srednjeevropskom, a povratak u Srbiju zakazan je za petak.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar