LŠ - najava: Derbi u Madridu, Atletiko čeka Bajern...

Drugog dana drugog kola Lige šampiona najveću pažnju privlači duel na madridskom Visente Kalderonu, gde Atletiko dočekuje prvaka Nemačke Bajern.

Fudbal 28.09.2016 | 11:30
LŠ - najava: Derbi u Madridu, Atletiko čeka Bajern...
Biće to novi sudar istih timova posle polufinala iz prošle sezone, kada je četa Dijega Simeone zadala bolan udarac Bajernu i, uprkos porazu u Minhenu (2:1), eliminisala ga zahvaljujući golu u gostima nakon minimalne pobede u Madridu.

Bavarci su perfektno startovali sa Karlom Anćelotijem na klupi, imaju svih osam trijumfa, ali će vruća atmosfera na Kalderonu sigurno biti najveći test u dosadašnjem delu sezone. Toga je svestan i vezista Ćabi Alonso, ističući čvrstu odbranu Atletika.

"Primili su samo dva gola u sedam mečeva. Srećni smo zbog odličnog početka sezone, ali sada igramo protiv znatno snažnijeg tima. U narednih 90 minuta ne smemo da upropastimo sve dobro do sada", rekao je Španac iz Bajerna.

Atletiko nema baš lepe uspomene na Anćelotija i Bajern, ako se izuzme prošla sezona, pošto je upravo od Nemaca izgubio čuveno finale Kupa šampiona 1974. godine u ponovljenom meču (4:0), nakon što je u prvom primio pogodak u 120. minutu, a slično je bilo kada je Anćeloti sa klupe Reala slavio posle produžetaka i izjednačio golom Serhija Ramosa u poslednjim sekundama regularnog toka.

U okviru iste D grupe, za prve bod(ove) boriće se u Rusiji ekipe Rostova i PSV-a iz Ajndhovena.

Barselona nastavlja takmičenje bez povređenog Lionela Mesija na gostovanju u Menhengladbahu protiv Borusije, dok u ostrvskom debiju Seltik dočekuje Mančester Siti, koji ima 10 trijumfa iz isto toliko utakmica ove sezone.

U najizjednačenijoj grupi, u Istanbul na noge Bešiktašu dolazi kijevski Dinamo, dok Benfika putuje u Napulj gde se sastaje sa Napolijem.

Pari Sen Žermen i Arsenal su izraziti favoriti u duelima sa Ludogorecom i Bazelom, pa se očekuje da odmah naprave razliku u A grupi.

Parovi drugog kola Lige šampiona:

Grupa A:

Ludogorec – PSŽ
Arsenal – Bazel

Tabela: Arsenal 1, PSŽ 1, Ludogorec 1, Bazel.

Grupa B:

Bešiktaš - Dinamo Kijev
Napoli – Benfika

Tabela: Napoli 3, Bešiktaš 1, Benfika 1, Dinamo Kijev 0.

Grupa C:

Borusija Menhengladbah – Barselona
Seltik – Mančester siti

Tabela: Barselona 3, Mančester Siti 3, Borusija Menhengladbah 0, Seltik 0.

Grupa D:

Atletiko Madrid – Bajern
Rostov – PSV

Tabela: Atletiko Madrid 3, Bajern 3, Rostov 0, PSV 0.

Sve utakmice igraju se u standardnom terminu od 20.45.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar