Bah: Zašto su (ono beše) suspendovani ruski sportisti?!

Predsedniku Međunarodnog olimpijskog komiteta nije jasno što su takmičari ispaštali na OI, kad su federacije odgovorne za navodni doping skandal!

Ostali sportovi 28.09.2016 | 17:15
Bah: Zašto su (ono beše) suspendovani ruski sportisti?!
Čini se da storija o sankcijama za ruske sportiste i paraolimpijce neće skoro biti gotova.Situacija je toliko političko obojena i nejasna, da je odmah počela da se „oseća“. A sada, nekoliko meseci docnije, izveštaj Melarenove komisije koji se bazirao na svedočanstvu šefa moskovske antidoping laboratorije Grigorija Rodčenkova deluje zbunjujuće.

Toliko zbunjujuće da nije jasna ni prvom čoveku Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasu Bahu…

- Meni i dalje nije jasno zašto su ruski sportisti morali biti kažnjeni za Letnje OI u Riju?! Ako je i bilo kakvih prekršaja, onda su za to odgovorne federacije koje nemaju ništa zajedničko sa letnjim sportskim disciplinama. Smatram da je potrebno čuti i drugu stranu pre nego što se donese presuda, a to su sportisti – izjavio je Bah.

Međunarodna antidoping agencija je drakonski reagovala zbog izveštaja Meklarena, koji je kroz test utvrdio da je bilo moguće manipulisati sa uzorcima urina kao što je Rodsčenkov tvrdio da se radilo u njegovoj laboratoriji od 2008. godine, suspendovavši sa OI u Rio de Žaneiru praktično celu atletsku i dizačku reprezentaciju Rusije, kao i pojedince iz ostalih sportova. Takođe, kompletna paraolimpijska delegacija Rusije nije dobila dozvolu da se takmiči u Riju. Sve odluike su donete a da nijedan sportista nije lično uhvaćen u doping prevari!

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar