Nemamo gdje: Radnici se zatvorili u fabriku

Radnici Tvornice transportnih uređaja d.d. Tuzla zatvorili su se u prostorije ovog preduzeća i, kako su istakli do ispunjenja zahteva neće izaći.

Bosna i Hercegovina 26.09.2016 | 12:56
Nemamo gdje: Radnici se zatvorili u fabriku
U Tvornici se nalazi oko 50 radnika, a pojedinci su otišli kući po lijekove a potom će se vratiti u Tvornicu, piše Tuzlanski.ba

"Mi smo molili, kumili, tražili, prošli put smo donijeli odluku i sad nećemo izaći dok se ne ispune naši zahtjevi", istakao je predsjednik Sindikata radnika Mehmed Terzić.

Podsjećamo, radnicima ovog preduzeća se mjesecima obećava da će njihovi problemi biti riješeni.

Vlada FBiH im je, kako kažu, obećala da će 9. septembra biti izvršena prodaja preduzeća, a do danas im se niko ne javlja. I dalje je, kao i godinama unazad, sve na obećanjima, koja više ne mogu da slušaju.

"Mi više nemamo gdje, čekali smo, iscrpili smo sve moguće napore, ne možemo više da izdržimo, zatvaramo se dok ne riješe šta po pitanju našeg radnog staža i zaostalih plata", napominje Terzić.

Radnici ovog nekadašnjeg giganta godinama ukazuju na teško stanje u kojem se nalaze, bez posla, bez plata, sa neisplaćenim radnim stažom.

(Tuzlanski.ba)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Zazor

26.09.2016 10:58

Nista od protesta ,nazalost! Federacija je opljackana davno.

ODGOVORITE
Name

Mirza Stupine

26.09.2016 11:27

Izgleda da se jedinu u Tuzli radnici bore za svoja prava, od nas je potekao i protest prije nekoliko godina.

ODGOVORITE
Name

Dragan

26.09.2016 11:35

TTU je nekad bila jaka fabrika sa dobrim primanjima. Onda su radnici te fabrike odlučili da im je Jugoslavija loša zemlja i krenuli za zatucanim čičištem...

ODGOVORITE
Name

pero

26.09.2016 11:46

Vama je sreća da nemate dodika. Kod nas se nemaju dje zatvoriti odnijeli i zidove. Vrata prozore bar necete kisnuti

ODGOVORITE
Name

pero funta

26.09.2016 12:05

Radnici navikli zivit na tudjoj grbaci pa onda se prica ponavlja iz dana u dan. Ponedjeljak je najtezi dan u sedmici ali prodje to nekako...

ODGOVORITE