U Kuli Bošnjaci nisu pravili problem

Predsednik Komisije za provođenje referenduma u Republici Srpskoj Siniša Karan izjavio je danas da su glasačko mesto u Kuli kod Gacka "iz delimično tehničko-sigurnosnih razloga izmjestili", ali da je situacija pod kontrolom i nema bezbednosnih problema.

Republika Srpska 25.09.2016 | 12:06
U Kuli Bošnjaci nisu pravili problem
Izmeštanje glasačkog mesta je urađeno kako se ne bi remetio glasački proces.

U Kuli većinom živi bošnjačko stanovništvo, a Karan kaže da ti građani nisu pravili nikakav problem, već su u to mesto jutros došli pojedinci iz nekih drugih mesta.

"Radi se o jednom manjem glasačkom mestu na kojem pravo glasa imaju 102 glasača. Tamošnji meštani svih proteklih dana u razgovorima s Opšinskom komisijom nisu napravili nikakav problem.

Nekoliko osoba koje žive van te teritorije su došli i napravili sigurnosni problem glasačkom odboru, fizički blokirali glasačko mesto, pa je i policija je morala da reaguje. S ciljem daljeg nesmetanog odvijanja glasanja smo sugerisali da se to glasačko mesto pripoji sledećem", rekao je Karan novinarima u Banjaluci.

On kaže da je sigurnosna situacija na najvećem nivou i danas na dan referenduma,  te da MUP Republike Srpske obavlja sve potrebne sigurnosne mere.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

bn

25.09.2016 13:27

Zašto izmiješati oni žive u RS i moraju to poštovati isto kao i Srbi u federaciji

ODGOVORITE
Name

re

25.09.2016 14:00

Greska oni zive u BiH!!!

Name

Gacko

25.09.2016 14:45

Ma kakvi problemi? Biracko mjesto se samo zatvorilo.

ODGOVORITE