Video - Mihajlović: Toti mi i dalje duguje večeru!

Siniša Mihajlović bio je strelac gola u utakmici u kojoj je počela jedna od najvećih karijera u istoriji evropskog fudbala.

Fudbal 25.09.2016 | 12:30
Video - Mihajlović: Toti mi i dalje duguje večeru!
Siniša Mihajlović bio je na terenu u dresu Rome, 28. marta 1993. godine, u Breši, kada je počela jedna od najvećih karijera u istoriji evropskog fudbala.

Mihajlović u 29, a Klaudio Kaniđa šest minuta ranije, tresli su mrežu Breše na "Rigamontiju" i omogućili legendarnom srpskom stručnjaku, pokojnom Vujadinu Boškovu, da u drugom poluvremenu pruži šansu anonimnom 16-godišnjaku, momku rođenom upravo u Rimu, navijaču Rome od malena.

Ispostavilo se da je to bila prva od 819 utakmica koje će u narednih 25 sezona odigrati Frančesko Toti, samo za Romu i reprezentaciju Italije.Toti će 820. put na teren u nedelju, kada Torino dočekuje Romu u 6. kolu Serije A, dva dana pre nego što će "Princ Rima" napuniti punih 40 godina.

"I dalje mi duguje večeru, jer sam ja onda rekao Boškovu da mu pruži šansu za debi", našalio se trener Torina, Mihajlović, koji je od odlaska iz Rome 1994. do završetka karijere 2006. vodio žestoke borbe s Totijem, kao fudbaler Sampdorije, Lacija i Intera.

Ipak, uprkos tome što su se na terenu često "kačili", ova dvojica velikana italijanskog fudbala imala su i imaju veliko poštovanje jedan prema drugome.

"On je najbolji italijanski fudbaler u poslednjih 25 godina i zbog toga još igra", konstatovao je inače hladni i rezervisani Mihajlović, sedam godina stariji od Totija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar