"Tahiri će dobiti glavobolju"

Priština će dobiti na korišćenje telefonski pozivni broj za teritorijalnu oblast u okviru Republike Srbije kada i ako mi to budemo odlučili, a ne ministarka zadužena za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri ili bilo ko drugi, rečeno je danas Tanjugu u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Srbija 24.09.2016 | 10:44
"Tahiri će dobiti glavobolju"
Povodom tvrdnji Edite Tahiri da će Kosovo sledeće nedelje dobiti međunarodni telefonski pozivni broj, u Kancelariji za KiM navode da će Tahiri sledeće nedelje ponovo dobiti samo glavobolju kako da objasni još jedno lažno obećanje, ukoliko prethodno ne pristane da vrati imovinu Telekomu Srbije u pokrajini i ne obezbedi nesmetano funkcionisanje Telekomove kćerke-kompanije na celoj teritoriji KiM.

Kancelarija za KiM smatra da posrednik u dijalogu treba da se izjasni o još jednoj u nizu skandaloznih izjava Tahirijeve, "te da potvrdi da li su sa Prištinom već usaglasili ishod naredne runde razgovora u Briselu o telekomunikacijama, kako naši poreski obveznici ne bi bespotrebno plaćali prevoz i smeštaj članovima pregovaračkog tima".

U tom slučaju, kako dodaju, "najbolje bi bilo da onda međusobno usaglase i detalje svih ostalih sporazuma i tema" u okviru briselskog dijaloga.

Ali, ističu u Kancelariji za KiM, bez obzira na odgovor koji se, i ako se od posrednika dobije, svima treba da bude jasno da ipak neke stvari, i pored želje mnogih, ne mogu da se sprovedu bez naše saglasnosti.

"I kod otimanja tuđeg, ne može se dokle se hoće", kažu u toj kancelariji.

Tahiri tvrdi da je EU odlučila da naredne nedelje održi trodnevne razgovore dve strane, što po Tahirijevoj znači da je EU uslovila Srbiju da ne ometa dodeljivanje pozivnog telefonskog broja +383 Kosovu.

Tahirijeva je juče za RTK izjavila da će Srbija poslati pismo o tome na adresu Međunarodne telekomunikacione unije, a tvrdi da će nerazjašnjeni delovi koji se tiču "nekih frekvencija i licenci" biti tema trodnevnih razgovora iz kojih ona očekuje "konačni sporazum".

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić predvodiće beogradsku delegaciju, koja će u Briselu od 26. do 29. septembra učestvovati u nastavku dijaloga Beograda i Prištine na ekspertskom nivou o primeni sporazuma o telekomunikacijama.

U delegaciji Beograda, osim predstavnika Kancelarije za KiM za koordinacione poslove, u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini biće i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kompanije "Telekom" i Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL)

Sastanci pregovaračkih timova biće održani u zgradi Evropske službe za spoljne poslove.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Svaka čast

24.09.2016 11:21

Ima žena jaja do koljena. Svaka čast. Dobiće ona sve, vidjeće te.

ODGOVORITE
Name

Re svaka cast

24.09.2016 16:34

Htio si reci dobice ona sve do jaja to je sigurno.

Name

Re re svaka čast

24.09.2016 18:20

Bojim se da ćemo mi dobiti od nje do jaja :-(

Name

nn

24.09.2016 12:28

Krim je otet isto kao i Kosovo.

ODGOVORITE