Video - Dirljivo: Kako su fudbaleri Obale Slonovače 2006. godine zaustavili strašni rat?!

Fudbal je nekada jači i od rata... Te 2006. godine zbog igre na zelenom terenu Obala Slonovače je bar na nekoliko nedalja dobila mir.

Fudbal 24.09.2016 | 22:00
Video - Dirljivo: Kako su fudbaleri Obale Slonovače 2006. godine zaustavili strašni rat?!
Svetsko prvenstvo 2006. godine u Nemačkoj se približavalo a u Obali Slonovače je besneo građanski rat. Borba za vlast u ovoj zemlji vodila se do poslednje kapi krvi, niko nije ni mislio na žrtve.

A onda se desilo nešto potpuno neočekivano, čudo! U prvom planu našao se sport. I to u svom punom sjaju.

Didije Drogba i ostali fudbaleri su napravili veliki uspeh. Uspeli su da se prvi put u istoriji “slonova” plasiraju na Svetsko prvenstvo. Niko se nije nadao da će fudbaleri iz zemlje pogođene ratom doći do najveće smotre fudbala.

Pobede su svima skrenule misli sa rata. Niko više nije pričao o borbi za vlast, na svakom uglu ove zemlje govorilo se o fudbalu.

Jeste zanos trajao samo nekoliko nedelja, ali... Za mnoge ljude to je bila možda i jedina prilika da prvi put te godine pomisle na nešto lepo.

“Slonovi” su u Nemačkoj igrali i protiv reprezentacije Srbije i Crne Gore i pobedili nas. Nisu prošli grupu, ali su uradili nešto mnogo više. Doneli su svojoj zemlji mir!Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar