Džihadisti oborili avion Asadovih snaga

Borci takozvane Islamske države oborili su avion sirijske vojske u istočnom gradu Deir Al Zor, prenosi novinska agencija Amak, koja je povezana sa ID.

Svijet 18.09.2016 | 14:37
Džihadisti oborili avion Asadovih snaga
Sirijska Opservatorija za ljudska prava, koja šestu godinu nadgleda situaciju u Siriji, potvrdila je da je pilot sirijskog vojnog aviona tipa MiG ubijen, prenosi Rojters.

"Vojni avion sirijskih vlasti oboren je od strane pripadnika Islamske države u gradu Deir Al Zor", navodi agencija Amak.

Sirijska vojska pokrenula je kontranapad na pripadnike Islamske države u ključnoj istočnoj vazdušnoj bazi, nakon što je koalicija predvođena SAD-om u vazdušnim napadima ubila desetine vojnika i primorala ih na povlačenje, saopštili su vojni izvori.

Pentagon je saopštio da su koalicioni piloti verovali da su se na ciljevima nalazili pripadnici Islamske države kao i da su napadi obustavljeni nakon što je moskovski saveznici u Damasku javili komandama koje vojne pozicije su pogođene, prenosi AFP.

Damask je oštro reagovao na smrtonosne napade koji su naterali vladine trupa na povlačenje sa dva strateška brda sa pogledom na opkoljene vazdušne baze na periferiji Palmire.

"Sirijska vojska se vratila u ofanzivu", izjavio je danas vojni izvor AFP-u.

"Nakon americkih bombardovanja, vojska se povukla sa više pozicija, ali sada se vraća u napad", navodi vojni izvor.

Drugi vojni izvor u blizini Palmire navodi da su se trupe već vratile na neke izgubljene teritorije.

"Vojska je ponovo preuzela većinu svojih pozicija, tačnije - jedno od dva izgubljena brda, uz rusku i sirijsku podršku iz vazduha", rekao je izvor.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar