Semberija se i dalje oporavlja od poplava

U Dazdarevu kod Bijeljine svečano je u saobraćaj puštena renovirana dionica lokalnog puta kroz centar sela dužine 650 metara. Radovi su trajali desetak dana, a kompletan iznos sredstava obezbjeđen je iz gradskog budžeta.

Republika Srpska 16.09.2016 | 21:25
Semberija se i dalje oporavlja od poplava
Nakon katastrofalnih poplava 2014. godine, kojima je bilo pogođeno i selo Dazdarevo, seoska infrastruktura pretrpjela je velika oštećenja. U saradnji mještana i Gradske uprave sanacija uveliko traje, a rekonstrukcija glavnog seoskog puta do sada je najveći realizovan projekat.

“Imali smo razumijevanje lokalne uprave da bar tu dionicu koja mnogo znači i koja je srce sela počnemo polako da saniramo. Dosta toga je urađeno. 650 metara asfalta nije mala investicija, to mnogo znači mještanima ovdje. Mi se nadamo da ćemo u narednom periodu i ostatak puta, kroz centralni dio sela da završimo”, rekao je član Savjeta Mjesne zajednice Dazdarevo Dragiša Savić.

Grad Bijeljina je nakon poplava 2014. godine uložio više od 850.000 maraka u rekonstrukciju putne mreže, a dionica koja je rekonstruisana u Dazdarevu koštala je oko 50.000 maraka.

“Mi smo ovu dionicu potpuno presvukli i renovirali, jer je bila previše oštećena. Nije to, međutim, jedini put. Prije nekoliko dana nešto slično je urađeno u naselju Gojsovac, takođe i u Batkoviću. Gdje god su putevi bili oštećeni, posebno nakon poplava 2014. godine, mi smo odvojili oko 850.000 maraka i sve te puteve renovirali”, izjavio je za BN televiziju, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Brojna domaćinstva u Dazdarevu pretrpjela su ogromne štete tokom katastrofalnih poplava u Semberiji. Dvije godine kasnije, kako ističu
mještani, selo se uz veliko razumijevanje i pomoć Gradske uprave polako, ali sigurno oporavlja.



BN televizija