Nikolić: Derbi rađa junake, "da poginemo" za pobjedu!

Partizan dočekuje Crvenu zvezdu u 152. "večitom derbiju" sa devet bodova manjka, ali i sa velikom željom da pobedi, smanji zaostatak, obraduje navijače... "Tabela izgleda grozno, bolje na rezultat nego lepo".

Fudbal 17.09.2016 | 10:00
Nikolić: Derbi rađa junake, "da poginemo" za pobjedu!
O najvećoj fudbalskoj utakmici u Srbiji do sada je ispisano na milione reči i rečenica. Zato je akterima svakog narednog "večitog derbija" zaista teško da pronađu neke nove reči da najave duel.

Uostalom, ovako je trener Partizana Marko Nikolić počeo susret sa novinarima, uoči subotnjeg duela sa Cvenom zvezdom:

"Derbi je sutra i nema tu šta mnogo da se kaže. To je najveća i najvažnija utakmica u našem fudbalu, ma kako to neko želeo da obezvredi. Mi se neobično radujemo i spremamo za tu utakmicu. Imamo protivnika koji je devet bodova ispred nas i ima sav naš respekt i pažnju u pripremi utakmice. Ali, baš to je dodatni motiv da u ovoj utakmici nađemo satisfakciju i zadovoljstvo i takmičarski priključak za nastavak prvenstva. Bez obzira na ishod meča, ima još mnogo da se igra, svi smo skloni da donosimo zaključke pre vremena. Nekako svi zaboravljaj Vojvodinu i druge koji dobro stoje na tabeli. Očekujem uzbudljivo i zanimljivo prstveno, a na nama je da u ovoj utakmici obezbedimo zadovoljstvo". 

Nikolić je istakao da očekuje "fantastičnu podršku navijača Partizana" i podsetio se na dva ranija derbija u kojima je takođe bio akter kao trener crno-belih kada je ta podrška, kako je istakao, bila baš takva.

"Moja prethodna iskustva govore da je to bio više nego domaći teren za nas. To je važno za igrače, sa takvim vetrom u leđa igrači daju svoj stvarni maksimum  i prelaze objektivne limite u tom trenutku".

Iako je naglasio da "tabela izgleda grozno" i da je "okačena u svlačionici u Teleoptiku", Nikolić je dodao da je dobro poznato da trenutna pozicija na tabeli ne znači mnogo, kao ni trenutna forma.

"Svi dobro znamo da je derbi utakmica inspiracije, nadahnuća... Mnogo puta do sada dobijao je onaj koji nije bio bolji u tom trenutku. U derbiju odlučuje želja igrača, mirnoća, vruće srce a jako mirna glava, upornost, želja više na svakom delu terena, a opet pametnije odluke u važnim momentima, disciplina...", kaže trener Partizana.

To što za Partizan nije dosuđen penal više od 20 godina u "večitim derbijima", to što je Milorad Mažić određen ponovo za glavnog sudiju, kao ni dešavanja unutar kluba, opet jalova Skupština, Nikolića UOPŠTE ne dotiče. Bar tako kaže.

"Mi smo fokusirani na utakmicu i na pripremu utakmice, ne obaziremo se ni na šta šta se dešava oko kluba, pa tako ni na suđenje. Mažić je naš najbolji sudija, to ne može niko da ospori. Što se tiče Skupštine kluba, ja sam prezadovoljan u tom segmentu, ao tome sam već govorio. Apsolutno smo nezainteresovani za Skupštinu i sve oko toga, jer to nije naš posao. Smatrao bih i sebe i svoje saradnike i svoje igrače najblaže rečeno naivnima, da ne kažem neku težu reč, kad bismo se bavili bilo čim drugim osim onim što je ispred nas, a to je derbi sa Zvezdom", rekao je Nikolić.

O penalima, o ranijoj izjavi trenera Zvezde Miodraga Božovića da "Partizan uđe u derbi sa penalom"...

"Ja ne bih poklanjao penal nikome. Ja sam bio akter onog antologijskog derbija kada su dosuđena dva penala protiv nas u ovoj kući, pa smo dobili tu utakmicu. Mnogo je izazova ispred nas... ako smo sutra pravi, a znamo šta treba da uradmo da budemo pravi, mi ćemo onda zaslužiti gram sreće. Zato, apsolutno nisam opterećen tom činjenicom (da za Partizan nije dosuđen penal u derbijima više od dve decenije), niti me zanima da li će ih sudija dosuditi na bilo čiju stranu ako ih uopšte bude".

Upitan da li će Partizan igrati lepo za oko, za publiku ili...?

"Partizan treba da igra takmičarski, a ne lep fudbal. Rezultat je najvažniji. Ako pogledate minulo Evropsko prvenstvo nisam siguran da ste se nagledali lepog fudbala, pa ni u finalu Lige šampiona nije bio neki prelep fudbal a tamo je igralo možda i 22 najboljih igrača Evrope i sveta u tom trenutku", odgovorio je trener Partizana.

Da li je moguće da Nikolić i Božović jedan drugog nečim iznenade?

"Posao nas dvojice se završava današnjim treninzima i sastankom pred utakmicu. Posle je sve na igračima", rekao je Nikolić, dodajući i da očekuje Uga Vijeiru u špicu Zvezde.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar