Krstić: Ovakav kraj baš nije pravedan!

Srpski centar Nenad Krstić u intervjuu za Večernje novosti kaže da još nije završio karijeru, ali da taj rizik postoji.

Košarka 16.09.2016 | 20:15
Krstić: Ovakav kraj baš nije pravedan!
“Idem na artroskopsko čišćenje hrskavice kolena, kakvo sam imao i u decembru prošle godine. Doktor mi je rekao da bih već za četiri do šest nedelja mogao da se vratim treninzima. Ugovor sa klubom sadržao je klauzulu po kojoj se automatski raskida ako dođe do povrede operisanog kolena“, kaže Krstić.

U pojedinim turskim medijima već se pojavila informacija da je Krstić završio karijetu.

“Dosta se baziraju na glasinama, priča o tome verovatno je potekla iz Galate. Otišao sam da se ljudski pozdravim sa ljudima iz kluba i usput pomenuo da ću možda razmisliti i o kraju karijere. Objavili su i da ne mogu da hodam, a ja funkcionišem sasvim normalno. Nisam se do sada oglašavao, ne želim da sečem preko kolena već da sačekam da vidim kako će ići rehabilitacija. Ako procenim da ne mogu dalje, staviću tačku na karijeru“, kaže 33-godišnji centar za Novosti.

Krstić ističe da se za ovu sezonu spremao izuzetno naporno i kaže da mu je povreda kolena ’usporila’ karijeru.

“Pre prve godine u Nju Džersiju izmereno mi je devet odsto masnoće, sada samo sedam. Zato me sve ovo još više boli. Imao sam želju da završim karijeru igrajući košarku. Koleno je u suštini u redu, samo se odlomilo parče hrskavice, ali ostaje pitanje da li će se to ponovo desiti ako se vratim i kakve bi to posledice ostavilo na moje zdravlje“, kaže Nenad i dodaje:

“Nastavio da igram ili ne, znam da sam mogao i više da postignem da nije bilo te povrede ukrštenih ligamenata u Americi. Kasnije su se dešavale povrede zbog kojih sam pauzirao dva ili tri meseca, malo ko zna da sam igrajući za reprezentaciju samo dva leta bio potpuno zdrav i spreman. Da, mogao sam više, ali ko to ne može da kaže za sebe“.

Ipak, Krstić kaže da nije jedini koji se mučio s povredama tokom karijere.

“Pogledajte samo koliko je igrača Partizana imalo povrede prednjih ukrštenih ligamenata kolena: Vule Avdalović, Miloš Vujanić, Kosta Perović, Novica Veličković, Jovo Stanojević, Dragan Milosavljević, Leo Vesterman... Ne krivim sistem Partizana jer niko od nas ne bi postao tako dobar igrač da nismo toliko trenirali. Na jednoj strani imaš ogromnu satisfakciju, na drugoj plaćaš danak“, zaključio je Krstić za Večernje novosti.

Tokom karijere Krstić je nosio dres Partizana, Nju Džersija, Trijumfa, Oklahoma Sitija, Bostona, CSKA i Efesa.

Izvor: B92/Večernje novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milena

16.09.2016 20:14

Sretno!

ODGOVORITE