SLS - najava kola: Derbi u Humskoj u centru pažnje!

Fudbalski vikend obeležiće 152. "večiti" derbi Partizana i Crvene zvezde, što je utakmica koja privlači najviše pažnje u devetom kolu Super lige Srbije.

Fudbal 16.09.2016 | 10:00
SLS - najava kola: Derbi u Humskoj u centru pažnje!
Kolo počinje već u petak, utakmicom Radnički – Napredak. Nišlije su u seriji od tri uzastopne pobede i trenutno su na trećem mestu sa 16 bodova, dok su Kruševljani sedmi sa tri boda manje.

Partizan derbi dočekuje na petom mestu, sa 13 bodova i sa četiri pobede iz poslednjih pet utakmica. Zvezda je u Super ligi vezala sedam pobeda i nalazi se na prvom mestu sa 22 boda. Meč na stadionu Partizana počinje u 18.00.

Bačka u prvoj subotnjoj utakmici dočekuje Metalac. Novajlija u ligi je poslednji na tabeli, sa šest poraza, pobedom i remijem, dok je ekipa iz Gornjeg Milanovca četvrta, sa 14 bodova.

Čukarički u poslednje četiri utakmice ima tri poraza i remi, a ove nedelje je smenio trenera zbog loših rezultata, a lošu seriju pokušaće da prekine protiv subotičkog Spartaka, trenutno šestog tima na tabeli.

Novi Pazar je u zaostaloj utakmici prvog kola izgubio kod kuće od Vojvodine 1:2, što mu je bio četvrti poraz u pet utakmica, posle čega je pao na 11. mesto, sa 10 bodova. Pazarci u subotu dočekuju Mladost iz Lučana, koja ima dva boda više.

Radnik iz Surdulice je u seriji od tri poraza, a u goste mu dolazi Voždovac, koji je dobro počeo sezonu, ali je sada pao u donji deo tabele.

Rad je posle serije pobeda izgubio od Partizana i remizirao sa Vojvodinom, a sada ide u goste Javoru, koji je bez pobede u poslednjih pet utakmica. Taj meč zatvoriće subotnji program.

Drugoplasirana Vojvodina je ove nedelje prošla dramu oko eventualnog odlaska trenera Nenada Lalatovića, koji će ipak ostati u klubu. Novosađani u nedelju dočekuju Borac iz Čačka, pretposlednji klub na tabeli.

Raspored:

U petak:

Radnički – Napredak (20.00, Arena sport)

U subotu:

Bačka – Metalac (16.00)
Partizan – Crvena zvezda (19.00, Arena sport)
Čukarički – Spartak (19.00)
Novi Pazar – Mladost
Radnik – Voždovac
Javor – Rad (20.00)

U nedelju:

Vojvodina – Borac (19.00)

Tabela: Crvena zvezda 22, Vojvodina 20, Radnički 16, Metalac 14, Partizan 13, Spartak 13, Napredak 12, Mladost 12, Voždovac 11, Rad 10, Novi Pazar 8, Javor 7, Radnik 6, Čukarički 5, Borac 5, Bačka 4.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar