Bijeljina je grad suživota i tolerancije

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je danas prijem za predstavnike Islamske zajednice povodom Kurban Bajrama.

Republika Srpska 14.09.2016 | 14:50
Bijeljina je grad suživota i tolerancije
"Ovo je tradicionalni prijem, koji organizujemo već godinama za redom. Cilj nam je da se sve vjerske zajednice u našem Gradu osjećaju ravnopravno i da omogućimo svim našim građanima suživot bez bilo kakvih razlika i barijera, jer je Bijeljina grad jednakih mogućnosti za sve njene stanovnike", naveo je gradonačelnik Mićić, čestitajući pripadnicima Islamske zajednice Bajramske praznike.



Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Bijeljini Samir Camić poželio je da ovakva praksa potraje i najavio da će večeras u Centru za kulturu biti održana jubilarna 15. akademija povodom Kurban bajrama.

Delegat u Vijeću naroda Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda Samir Baćevac istakao je da je današnji prijem poruka mira građanima i dokaz da je suživot različitih vjerskih zajednica moguć.



"Ovo je pravi primjer kako da gradimo ljepšu i bolju budućnost za sve građane. Grad Bijeljina je otvoren grad za sve nacije i vjerske zajednice, a Gradska uprava kontinuirano radi na tome da se svi građani osjećaju ravnopravno", smatra Baćevac.

Odbornik SDA u bijeljinskom parlamentu Jusuf Trbić ocijenio je da je Bijeljina jedan od najtolerantnijih gradova u čitavoj Bosni i Hercegovini.

"Zasluga za ovakvu pozitivnu atmosferu pripada najviše gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću. On je političar koji nikada nije uputio nijednu ružnu riječ na račun bilo koje manjine, uprkos mnogobrojnim provokacijama od strane drugih političkih subjekata", istakao je Trbić.