Stanimal - sigurica za finale!

Lude brojke taze pobednika US Opena, zbog kojih lako može postati omiljen među kladiocima.

Tenis 14.09.2016 | 19:15
Stanimal - sigurica za finale!
U svetu profesionalnog, modernog tenisa i sporta uopše brojke, to jest statistika govore i otkrivaju mnogo toga. Najbolja indikacija da ste dobri je. naravno zarada, ali i broj trofeja. A za to je potrebna snaga, umeće i pre svega – konstatnost.

E upravo ovu poslednju karakteristiku, tačnije vrlinu ne poseduje novi osvajač US Opena, inače bi možda on bio najbolji među najboljima. Jer taj nivo igre, kada je Sten Vavrinka u punoj formi i raspoloženju, retko ko može da dostigne. A možda i ne može…

U svakom slučaju, ovo je Stanimalu bio treći grend slem trofej na tri različita grend slema. Prvi je osvojio 2014. u Melburnu, a drugi u Parizu prošle godine kada je bukvalno na isti način bacio Đokovića na kolena. Švajcarac poljskog porekla ima i najbolji procenat pobeda u grend slem finalima ikada – 100 %. Prosto neverovatno, naročito kada se pogledaju brojke četvorice velikana: Nadal 14/20 – 70 %, Federer 17/27 – 63 %, Đoković 12/21 – 57 % i Mari - 3/11 – 27 %.

Posebno je zanimljiv podatak da je sa ovim u Njujorku Vavrinka slavio u 11 uzastopnih finala, što dovoljno govori koliko je dobar u važnim mečevima. I upravo ova njegova karakteristika je krucijalna za sportsko klađenje. Naime, kada vidite da Sten igra susret za titulu, ma ko mu bio sa druge strane mreže, ne ustežite se da ga stavite na tiket. Nećete zažaliti, kao što nije zažalio ni onaj ko se kladio na njega u finalu US Opena.

A za kraj, ako vidite da igra ptotiv Novaka još neko grend slem finale, obratite pažnju na sledeći podatak – srpski as je slavio na 123 od 125 mečeva na kojima je osvojio prvi set. Znate li od koga je izgubio ta dva? Naravno, od Stena, i to oba u GS finalima.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar