Poskupljenje: Novi udar na džep pušača

Pojedine vrste cigareta od početka ovog mjeseca u BiH su poskupjele za deset feninga po paklici, a novi udar na džep pušača uslijediće idućeg mjeseca.

Republika Srpska 07.09.2016 | 22:55
Poskupljenje: Novi udar na džep pušača
Pušači od početka septembra za deset feninga više po paklici plaćaju pet vrsta cigareta "Eva" Fabrike duvana Banjaluka. Tako se cigarete "Eva Secret Hi Beautifu l" i "Eva Secret Salut Cherie" umjesto za 4,30 sada prodaju za 4,40 KM, dok je nova cijena "Eva Slims Blue", "Eva Slims Yellow" i "Eva Slims One" 4,30 KM.

"Fabrika duvana Banjaluka je još 29. jula prijavila nove maloprodajne cijene za ove vrste cigareta", kazali su u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Naglašavaju da je kompanija "Imperial Tabacco BH" iz Sarajeva 30. avgusta prijavila nove maloprodajne cijene za dvije vrste cigareta "West", koje će važiti od 1. oktobra.

"Nova cijena paklice cigareta "West Red" i "West Silver" biće četiri marke umjesto dosadašnjih 3,90", naveli su u UIO.

Talas poskupljenja cigareta u BiH traje od 1. aprila, kada je porasla cijena pet proizvoda "Tvornice duvana Rovinj" u prosjeku za deset do 20 feninga po paklici. Takođe kompanija "Filip Moris BH" iz Sarajeva je 17. juna prijavila nove maloprodajne cijene za dvije vrste cigareta "marlboro", koje su poskupjele za 20 feninga po paklici i sada koštaju 5,20 KM.

Poreski obveznici i druga lica koja se bave prometom cigareta i duvana dužni su da mjesec prije podizanja cijena obavijeste UIO o novim cjenovnicima.

Nove vrste cigareta na tržištu

U Upravi za indirektno oporezivanje BiH s u istakli da će se uskoro na tržištu BiH naći nove vrste cigareta.

Iz kompanije "TDR" d.o.o. Sarajevo su nam prijavili plasiranje novih vrsta duvanskih proizvoda na tržištu BiH i to "Dunhill Blonde Blend", "Dunhill Master Blend", "Dunhill Distinct Blend", "Dunhill Slims Gold" i "Dunhill Slims Silver" koje će biti prodavane po 4,50 KM.

Na tržištu će plasirati i "Walter Wolf White Icon Demi" i "Walter Wolf Bleck Icon Demi" po cijeni od četiri KM, kao i "Walter Wolf Premium Gold" i "Walter Wolf Premium Silver" koji će koštati 4,50 KM - rekli su u UIO.

Nove cijene cigareta od septembra

"Eva Secret Hi Beautifu l" - 4,40 KM

"Eva Secret Salut Cherie" - 4,40 KM

"Eva Slims Blue"- 4.30 KM

 "Eva Slims Yellow" - 4,30 KM

"Eva Slims One"- 4,30 KM

Nove cijene cigareta od 1. oktobra

"West Red" 4 KM

"West Silver"- 4 KM

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

ODLICNO

07.09.2016 17:23

Da Bog da poskupile i na 100 KM.Zlo danasnjeg covjecanstva.

ODGOVORITE
Name

Boki

07.09.2016 22:40

Ma da cigarete u 21 vijeku se pojavile,posto i hljeb izaziva raznorazne bolesti da uvedeno i na njega akcize???Lako je drugom pametovat

Name

AHMO GLUHO

07.09.2016 17:59

KO PUSI NEK NEPUSI. A KO NEPUSI TAJ NEK POPUSI.

ODGOVORITE
Name

abc

07.09.2016 18:33

A kada će poskupjeti ove bez akciznih markica što se prodaju ispod ruke u prodavnicama na svakom koraku u Semberiji. . Bond i Trokadero ..

ODGOVORITE
Name

M.Razboj bb

07.09.2016 21:44

Pa da,hoce nama pusacima kožu da oderu sa ledja.Malo,malo pa poskupe,pa dokle vise?Al naravno,mi pusaci moramo da namirimo to sto su lopuze potrosile i sto su zaduzile.Jednog dana i vazduh koji disemo pocece da nam naplacuju i to sa PDV-om.I eto mi pusaci bas hocemo da pušikamo....

ODGOVORITE
Name

Logika

08.09.2016 18:23

U svakom slucaju puse

Name

logicno

07.09.2016 21:49

Logicno sad ce izbori brzo! Ljudi se pale kao nek poskupi to nije zdravi itd itd... a nekontaju da "drzava" zamazuje oci da uzme sto veci danak. Treba da poskupi sve iz uvoza, da bi postakli domace!ovako posticu crno trziste u kojem opet ti isti nasi "spasioci" od cigara imaju udio! Zato ne palite se ne vole oni nas toliko da bi nas stedili nego da napune dzepove!

ODGOVORITE