Slučaj Čolović kao loš jugoslovenski film

Odlazeći šef hrvatske diplomatije Miro Kovač kaže da je slučaj hrvatskog špijuna Čede Čolovića, koji je u Beogradu osuđen na tri godine zatvora nakon što je priznao krivicu, “jako smešan” i podseća na jugoslovenske propagandne filmove lošeg kvaliteta.

Region 07.09.2016 | 15:48
Slučaj Čolović kao loš jugoslovenski film
Čolović je na tri godine zatvora osuđen pošto je priznao da je u Srbiji špijunirao u korist Hrvatske.

Nakon njegovog priznanja I nagodbe sa tužilaštvom, Viši sud u Beogradu ga je osudio na tri godine zatvora.

Hrvatska uporno minimizuje ageru i negira povezanost sa Čolovićem, tvrdeći da je reč o navodnom nametanju diplomatskog rata.

“Sve to skupa je jako smešno. Mi smo o svemu tome samo čitali u medijima I nikakv službeno obaveštenje kao država ili Ministarstvo spoljnih poslova nismo dobili”, rekao je Kovač u Dnevniku TV Nove.

Dodao je da ga sve to podseća na “jugoslavenske propagandne filmove nakon Drugog svetskog rata, ali one lošeg kvaliteta”.

“To je jedan proizvod, taj film, koji se nama nameće, ali hrvatsku javnost, čini mi se, to previše ne zanima”, tvrdi Kovač.

Upitan šta je bio cilj Srbije sa objavljivanjem afere s Čolovićem, Kovaž kaže da ne zna “šta kolege u Srbiji s tim žele da postignu”.

“Ako žele da nastave s nekakvom diplomatskom agresijom na Hrvatsku, to je osuđeno na propast. Mi smo više puta rekli, mi smo jedna stabilna zemlja koja želi da sarađuje sa svojim susedima pa tako I sa Srbijom”, rekao je Kovač.

Dodao je da Srbija sada, kako kaže, ima šansu da sa Hrvatskom sarađuje u evropskom duhu, I duhu dobrosusedstva.

Smatra da Srbija treba da se prihvati posla jer, kako kaže, ima puno toga što u okviru pregovora sa EU treba uraditi.

“ Neka Srbija počne s izvršavanjem svojih obveza u pregovorima s EU, a neka manje filmova snima ove vrste”, ponovio je Kovač.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

MIHAILO Mikic

07.09.2016 16:42

Balkanski SPIJUN uhvacen na djelu. SMJESNO! BIA zeli da opravda svoje postojanje!

ODGOVORITE
Name

Litaninja

07.09.2016 21:29

Čovječe, pa zar ti nisi svjestan da špijuni zaista vršljaju po Srbiji i time je slabe. Prava informacija je oružije, ubojitije od bilo koje puške. Srpskom rukovodstvu su trebali poeni u diplomatskom ratu. I, napokon, da su uradili (barem) jednu dobru stvar. Ta tvoja litanija je obična glupost.