“Kako spriječiti infarkt i šlog?”

U organizaciji Doma zdravlja Bijeljina održano je predavanje na temu “Kako spriječiti infarkt i šlog”, koje je održao prof. dr Nebojša Tasić načelnik Centra za hipertenziju Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje i predsjednik HISPA centra.

Republika Srpska 07.09.2016 | 15:27
“Kako spriječiti infarkt i šlog?”
HISPO centar u Domu zdravlja Bijeljina funkcioniše više od dvije godine u Bijeljini, i za to vrijeme opravdao je svoje postojanje što pokazuje i veliki broj pacijenata koji su usvojili režim života koji je za njih posebno sastavljen.



"Samim tim smanjen je broj onih koji su doživjeli infarkt i šlog", rekao je na prezentaciji rezultata ovog centra i na predavanju "Кako spriječiti infarkt i šlog" - prof. dr Nebojša Tasić, načelnik Centra za hipertenziju Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje i predsjednik HISPA centra.



On je dodao da HISPO program uključuje i posebne programe liječenja gojaznosti, prestanka pušenja i antistres program.



Istakao je važnost kombinovanja aktivne terapije za prevenciju kardiovaskularnog rizika, ne samo lijekovima, nego i personalizovanom ishranom i fizičkim aktivnostima.



Prema riječima profesora Tasića, HISPO centar u Domu zdravlja Bijeljina postigao je vrhunske rezultate u prevenciji hipertenzije i doveo do dramatičnog pada kardiovaskularnog rizika.

BN televizija