Šta je Slobodanku navelo da se zapali?

Lekari banjalučkog UKC, kako su "Novosti" saznale, izgubili su višednevnu bitku za život 49-godišnje Stojanke Simić, koja se nedavno polila benzinom i zapalila u svojoj porodičnoj kući u Babanovcima, kod Prnjavora. Uprkos uloženim naporima lekarskih ekipa, pacijentkinja je preminula usled teških opekotina koje su joj zahvatile 60 od sto tela.

Republika Srpska 07.09.2016 | 07:41
Šta je Slobodanku navelo da se zapali?
"Novosti" su uspele da saznaju i razlog koji je ovu nesrećnu ženu, inače negovateljicu za stare i iznemogle, naterao da na tako stravičan način podigne ruku na sebe. Bolno saznanje da je suprug Milan (46) teško oboleo i da to od nje krije, kao i bojazan da bi opaka bolest mogla da ih zauvek rastavi, bio je motiv da se polije benzinom i zapali.

Ovu tvrdnju za "Novosti" je izneo upravo njen suprug, jedini očevidac nesvakidašnjeg događaja o kojem već danima pričaju svi u Srpskoj.

"Uz kafu u našoj porodičnoj kući, Stojanka mi je prigovorila da su do nje doprle priče o mojoj bolesti - karcinomu. Upitala me je krijem li ja to pravu istinu od nje, znajući da, kako mi je govorila, bez mene više ne bi imala snage da živi. Pošto je pročitala lekarske nalaze po kojima ću najverovatnije morati da odstranim tanko crevo, naglo je skočila. Razbila je o zid obe šoljice pre nego što je otišla u šupu. Ni slutio nisam da se tamo polila bezinom. Odmah pošto se vratila, kresnula je upaljačem koji je zgrabila sa stola. I, na moje zaprepašćenje, počela živa da gori!" otvorio nam je dušu Milan Marić.

On dodaje da se Stojanka, u šupi, iz kanistera polila mešavinom benzina i ulja za motornu pilu.

"Gasio sam je, uz pomoć ćebadi i krpa. Spasavao sam, pre svega, njeno lice i prsa. Onda mi je rekla da joj gore noge. Otuda su lekari i konstatovali opekotine na oko 60 odsto njenog tela. Sve sam učinio da je spasem" kaže Milan, pokazujući deo izgorelog kauča, ali i svoju zavijenu ruku, zbog opekotina koje je zadobio spasavajući suprugu.

U prnjavorskom Domu zdravlja su nam potvrdili da je nedugo nakon Stojanke, lekarska pomoć ukazana i Milanu.

"Sedam godina smo živeli u ljubavi i slozi. Često smo govorili da nećemo dozvoliti da nas bilo šta rastavi" tužno govori Milan.

Sudbina očigledno nije tako htela.

DOBRE KOMŠIJE

Stojanka i Milan su sedam godina živeli u vanbračnoj zajednici. Ona je iz prethodnog braka imala dva sina i kćerku. On se nije ženio. Dugo su živeli kao podstanari, a u Babanovce su se doselili tek pre četiri meseca. Ona je bila iz Teslića, a on iz Kneževa.

"Znamo ih kao dobre, složne i vrlo požrtvovane komšije. Renovirali su kupljenu kuću, a na imanju su zasejali baštu, uzgajali su i svinje. Žao nam je zbog nesreće koja ih je zadesila" kažu Bosići, prve komšije koje, kao i ostali koji ih poznaju, o Stojanki imaju samo reči hvale.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

MIHAILO Mikic

07.09.2016 06:24

Samoubistvo je veliki greh za vjernike. Posle samoubistva ne postoji mogucnost pokajanja. Covjek samo jednom zivi, a zivot je dar od Boga. Zbog toga ne postoji nikada pravi razlog za samoubistvo. Sta da kazemo? Bog da joj dusu prosti!

ODGOVORITE
Name

........

07.09.2016 11:26

laka joj crna zemlja i bog da joj oprosti za dusu.

Name

Milan

07.09.2016 07:28

Laka joj crna zemlja. Šteta. Tužno je to što je ostavila djecu, a ubila se zbog muškarca. Ako je ovo uopšte istina, kako je navedeno.

ODGOVORITE
Name

Mica..

07.09.2016 07:35

Trebala je da mu pomogne da se bori zajedno snjim,nije on jedini sto je obolijo od raka..Tuzno...Laka joj zemlja bila..

ODGOVORITE
Name

Dragan

07.09.2016 14:17

U ovoj zemlji se traži motiv "zašto preživjeti",a ne šta je nekom trebalo da se ubije!?

ODGOVORITE