Serena: Operacije su mi pomogne da ovoliko potrajem

Pobedom nad Jaroslavom Švedovom Serena Vilijams je ušla u istoriju tenisa, ostvarivši 308. trijumf na Gren slemovima, čime je prestigla Rodžera Federera.

Tenis 07.09.2016 | 10:45
Serena: Operacije su mi pomogne da ovoliko potrajem
Amerikanka ima 34 godine, ali igra u vrhunskoj formi, suvereno čuva prvo mesto na WTA listi, još od februara 2013. godine.

“Mislim da je taj rezultat sjajan i da to zapravo govori o tome koliko traje moja karijera. Ja zaista dugo igram, ali, znate, konstantnost je bitna. To je nešto na šta sam ponosna“, rekla je Serena.

Na pitanje šta je ključ njene dugovečnosti, rekla je da je to ljubav prema sportu i lep osećaj koji ima dok je na terenu.

“Nikada nisam mislila da ću u ovim godinama da igram. Sada ne vidim zašto bih prestala, uživam u svakom momentu, obaram rekorde za koje nisam znala ni da postoje niti da je moguće oboriti ih“, dodala je Serena.

Prema njenim rečima, sve je u njenoj karijeri funkcionisalo kako treba, ako se eliminišu povrede.

“Nisam želela to, nisam želela da idem na operacije, ali osećam da mi je to pomoglo da potrajem duže“, zaključila je Vilijamsova.

Ona će se u četvrtfinalu US Opena sastati sa petom nositeljkom na turniru Simonom Halep, koja je do šanse da se bori za polufinale došla posle pobede nad Karlom Suares Navaro.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar