Vujošević uskoro na transplantaciji bubrega!

Trofejni trener nastavlja borbu sa dijabetesom na svoj način – bavljenjem košarkom.

Košarka 06.09.2016 | 20:15
Vujošević uskoro na transplantaciji bubrega!
Najtrofejniji trener u istoriji KK Partizan, sada šef struke Limoža, Duško Vujošević, moraće uskoro na transplantaciju bubrega.

On je u intervjuu za "Sportsku centralu" priznao da mu se zdravstveno stanje pogoršalo i da je teška operacija, izgleda, neminovna.

Na pitanje da li je razmišljao da se zbog dijabetesa, zbog kojeg su mu stradali bubrezi, povuče iz košarke, rekao je...

"Da, ali košarka je moj najbolji lek. Imam dijabetes, nisam bio disciplinovan i sada mi je potrebna doza insulina dnevno za život. Isto tako mi je potrebna i doza košarke da bih preživeo. Na kraju sezone trebalo bi da imam transplantaciju bubrega", rekao je Vujošević i dodao:

"Bolest mi je napravila veliki problem ovog leta. Morao sam da provedem izvesno vreme u bolnici, da bih se pripremio za dijalizu. Na moje iznenađenje, zdravlje mi se pogoršalo tokom prošle godine. Na to je uticao i rezultatski neuspeh, ali i činjenica da većina igrača nije prihvatila moj način rada, što me je emotivno dosta koštalo".

Malo po malo, Vujošević je došao u situaciju da mora da uzima insulin na dnevnoj bazi.

"Sve to je dovelo do dijalize i zabrinutosti ljudi iz kluba za moje zdravlje. Ne želim to da koristim kao izgovor. Danas se osećam bolje i zahvaljujem se ekipi lekara iz bolnice u Limožu, u koju dva puta nedeljno idem na dijalizu", rekao je Duško Vujošević, a prenosi Sportska centrala.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar