Amerikanci postaju suvlasnici F1?!

Američka kompanija Liberti medija na korak je od preuzimanja Formule 1, prenosi BBC, jedan od vlasnika TV prava za Veliku Britaniju.

Ostali sportovi 06.09.2016 | 18:45
Amerikanci postaju suvlasnici F1?!
Liberti medija, vlasnika Džona Malona, ozbiljno pregovara s kompanijom CVC Partners, koja je vlasnik 35 odsto udela u Formuli 1.

Izvor BBC naveo je da dogovor još nije postignut, pošto se pregovara i s drugim zainteresovanim stranama, među kojima su vlasnik američkog fudbalskog tima Majami Dolfins Stiven Ros i Investicioni sportski fond iz Katara.

CVC ima udeo u Formuli 1 već deceniju, ali je jedan deo prodao 2012. godine.

Godinama se spekuliše o promeni vlasnika Formule 1. Nemački magazin Auto Moto i Sport naveo je da je dogovor o prodaji postignut s Liberti medijom i da je izvršni direktor Formule 1 Berni Eklston potvrdio da je ugovor vredan 8,5 milijardi dolara (6,5 milijardi funti).

Kako se navodi, Eklston se u nedelju na Velikoj nagradi Italije u Monci sastao s kopredsednikom kompanije CVC Donaldom Mekenzijem i izvršnim direktorom Dajmlera Diterom Cetšeom, čija kompanija je vlasnik ekipe Mercedes. Eklston, koji je vlasnik 5,3 odsto udela, odbio je da komentariše navode o prodaji.

Kako je naveo BBC, u krugovima Formule 1 vlada oprezan optimizam povodom navoda o potencijalnom novom vlasniku, dok je kompanija CVC kritikovana zbog uzimanja značajnog profita od Formule 1, kojoj je pala gledanost prethodnih godina.

Višegodišnja dominacija Red Bula, a sada Mercedesa učinila je trke predvidivim. Mercedes je ove sezone pobedio u 13 od 14 trka.

Sledeća trka na programu je 18. septembra u Singapuru.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Blic++++

06.09.2016 16:58

Za ocekivati je i bilo da ce Liberti da preuzme kontrolu......

ODGOVORITE