US open: Lorenci namučio Marija, Delpo silan, Vavrinka jedva!

Endi Mari savladao je Paola Lorencija uz manje probleme u četiri seta i plasirao se u osminu finala US Opena. Ofanzivni čas Evansa, Vavrinka jedva "preživeo"! Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka jedva je izborio plasman u četvrtfinale US Opena.

Tenis 04.09.2016 | 13:15
US open: Lorenci namučio Marija, Delpo silan, Vavrinka jedva!
Britanac se namučio protiv Italijana, ali 40. igrač planete uspeo je dobru igru na momente da pretoči samo u osvajanje jednog seta protiv drugog na svetu – 7:6(4), 5:7, 6:2, 6:3.

Mari je odigrao najlošiji meč u poslednjih nekoliko meseci, međutim – uspeo je na kraju na iskustvo da izniveliše ogroman broj neiznuđenih grešaka i upiše trijumf.

Već u prvom setu videlo se da neće sve ići kako je planirao, Lorenci se sjajno borio, a čak je stigao i u priliku da svojim servisima potvrdi osvajanje prvog seta.

Ipak, nije izdržao pritisak na mentalnom nivou, pa je Endi uspeo odmah da mu vrati brejk i kasnije kroz taj-brejk stigne do prednosti.

Ali ni to nije demolarisalo Paola. Drugi deo igre otvoren je brejkovima na obe strane, da bi Lorenci napravio još jedan za 4:2. Mari se i ovoga puta vratio, ali je ona Italijan novim oduzetim servisom rivalu stigao do izjednačenja.

Međutim, nije mogao više od toga, pošto je Mari narednu fazu susreta rešio u svoju korist za 39 minuta igre, uz dva brejka, a potom u istom ritmu i završio posao.

On će u narednoj rundi igrati protiv Grigora Dimitrova, pošto je Bugarin nešto ranije eliminisao Žoaa Souzu iz Portugala, takođe u četiri seta – 6:4, 6:1, 3:6, 6:2.

S druge strane, Huan Martin del Potro bio je ubedljiv i sa maksimalnih 3:0 izbacio je Španca Davida Ferera – 7:6(3), 6:2, 6:3.

'Div iz Tandila' nešto više posla imao je samo u prvom setu, ali je posle dobijenog taj-brejka zaigrao još bolje i poprilično ubedljivo eliminisao iskusnog Ferera.

Argentinac će za mesto u četvrtini finala igrati sa Dominikom Timom iz Austrije, koji je porazio Pabla Karenja-Bustu iz Španije posle preokreta – 1:6, 6:4, 6:4, 7:5.

Ofanzivni čas Evansa, Vavrinka jedva "preživeo"! Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka jedva je izborio plasman u četvrtfinale US Opena.

Treći nosilac morao je da igra pet setova i četiri sata sa Britancem Danijelom Evansom, koji nikad nije bio u prvih 60 igrača sveta.

Vavrinka je morao da izvuče maksimum iz sebe kako bi vrlo ofanzivnog rivala na kraju dobio sa 4:6, 6:3, 6:7(6), 7:6(8), 6:2.

Evans je igrao furiozno te na 2-1 u setovima imao meč loptu na 6:5 u taj-brejku. Vavrinka je uspeo da je spasi, Evans dobija šansu na 7:7 da opet odlučuje o meču, ali umesto smeč-vinera, on vraća lopticu do Švajcarca i na kraju gubi taj poen.

"Udario sam lopticu na pogrešnu stranu. U stvari u sredinu. Male stvari u ovakvim mečevima prave razliku. Zašto sam je poslao u sredinu?", delovao je razočarano Evans zbog tog poena nakon meča.

Evans, za koga Britanci tvrde da je svoj veliki talenat protraćio na zabave, nije uspeo u nastavku meča da parira snažnijem Vavrinki, kojeg je mnogo namulio konstantnim napadima na mrežu.

Od 63 pokušaja osvojio je 41 poen na mreži i uz to pogodio 42 vinera. Tako je podsetio na sada već "zastareli" tip tenisa koji je svojevremeno nazivan "tranzicionim", čime je pokazao igračima sa slabijim servisom kako da završavaju poene na mreži.

Međutim, imao je i 16 duplih servis grešaka, a Vavrinka je s razlogom rangiran 61 poziciju bolje od Britanca, što je pokazao u "tesnim" i bitnim trenucima meča koji je završio sa 58 vinera i 12 asova.

Na 8:8 u taj-brejku četvrtog seta, dok se nalazio na ivici poraza, izveo je jedan od najboljih servira u karijeri, poslao je as na liniju iz drugog servisa tako da Evans nije mogao da stigne do dopre do loptice.

Evans nije uspeo da "preboli" propuštenu šansu u četvrtom setu, i tu je bio njegov kraj.

"Bio sam umoran u petom setu, ali ne fizički. Izgubio sam meč zbog pogrešne odluke na smeču. Ali, nikad nisam stigao ovako daleko", zaključio je Britanac.

Vavrinka će u osmini finala igrati sa Ukrajincem Iljom Marčenkom, kojem je meč predao Nik Kirjos.

US Open – 1/16 finala:
Daniel Evans – Stan Vavrinka 6:4, 2:6, 7:6(6), 6:7(8), 2:6
Kei Nišikori – Nikola Mau 4:6, 6:1, 6:2, 6:2
Ivo Karlović – Džered Donaldson 6:4, 7:6(3), 6:3
Nik Kirjos – Ilja Marčenko 6:4, 4:6, 1:6, predaja Kirjos
Dominik Tim – Pablo Karenjo-Busta 1:6, 6:4, 6:4, 7:5
Žoao Souza – Grigor Dimitrov 4:6, 1:6, 6:3, 2:6
Huan Martin Del Potro – David Ferer 7:6(3), 6:2, 6:3
Paolo Lorenci – Endi Mari 6:7(4), 7:5, 2:6, 3:6

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar