Ukinute mjere zabrane Radončiću i drugima

Sud BiH ukinuo je mjere zabrane lideru SBB-a Fahrudinu Radončiću i ostalima protiv kojih se vodi postupak zbog ometanja rada pravosuđa.

Bosna i Hercegovina 03.09.2016 | 21:47
Ukinute mjere zabrane Radončiću i drugima
Sud je, na prijedlog Tužilaštva BiH, odlučio da ukine sve mjere zabrane koje su, osim za Radončića, važile i za Bakira Dautbašića i Bilsenu Šahman.

Postupajući tužilac predložio je ukidanje mjera zabrane s obzirom na to da su pred Sud izneseni svi glavni dokazi zbog kojih su i bile određene mjere zabrane, te da više nema opasnosti da optuženi utiču na tok postupka, navode u Sudu BiH.

Radončićev advokat Asim Crnalić rekao je za portal "Kliks" da su mjere zabrane ukinute juče, ali da je danas advokatskom timu stiglo rješenje iz Suda BiH.

U rješenju se navodi da se Radončiću i ostalima ukidaju mjere zabrane putovanja, izdavanja novih putnih isprava, kao i zabrana sastajanja sa određenim licima.

Radončiću se ukida mjera kojom mu je bilo zabranjeno da sa drugim licima razgovara o svom krivičnom postupku, odnosno o činjenicama koje se odnose na krivični postupak.

Radončić je optužen za krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rt

03.09.2016 21:43

Svi su lopovi

ODGOVORITE
Name

Ha ha ha ha

04.09.2016 10:26

Smijurija od tzv pravosudja.

ODGOVORITE