Tošić: Spremni smo za bitku, očekujem pobjedu!

Srpski fudbaler Duško Tošić rekao je da je reprezentacija spremna za "bitku" i da očekuje pobedu protiv Irske na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Fudbal 04.09.2016 | 14:30
Tošić: Spremni smo za bitku, očekujem pobjedu!
"Nije nas dugo bilo na velikoj sceni i svi smo svesni uloga koji nose kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Prvi meč je uvek veoma važan, jer u slučaju pobede dobili bi vetar u leđa", rekao je Duško Tošić novinarima u Staroj Pazovi.

Krećemo praktično ispočetka, mnogo je novih stvari i skoro da nemamo prava na grešku. Mislim da smo spremni za ovu bitku i očekujem pobedu", izjavio je Tošić

Srbija će se na početku kvalifikacija za Mundijal u Rusiji 2018. godine sastati sa Irskom u ponedeljak.

"Svaki dan smo radili na taktici i svaki igrač tačno zna šta treba da radi na terenu. Moramo, naravno, biti i fizički sto odsto spremni, jer imamo za protivnika selekciju koja se najviše oslanja na 'fiziku', veoma su borbeni, uporni. Uveren sam da je kvalitet na našoj strani, a to moramo da pokažemo na terenu", rekao je Tošić.

Podrška sa tribina može biti ključna, a igrači ne kriju da su zadovoljni atmosferom pred važan duel.

"Narod u Srbiji voli fudbal, a posle košarkaša, vaterpolista i drugih sportista, red je da ih i mi obradujemo.Pogotovo posle neuspeha naših klubova u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, sve oči su uprte u nas", kazao je Tošić.

Dušan Tadić dobro poznaje Irce, jer ih ima u svom klubu, Sautepmtonu, ali gleda ih i svakog vikenda u Premijer ligi.

"Dobro smo ih snimili, sve njihove vrline i mane. Najveća opasnost preti od mog saigrača iz Sautemptona Šejn Longa. Nezgodan je, nikad ne staje. Oni se oslanjaju na duge lopte, mogu biti veoma neugodni iz prekida, a znaju da naprave problem i ulazima iz drugog plana. Bitno je da udjemo dobro u kvalifikacije, ostvarimo pobedu. Nadam se i obećavam da će sve biti kako želimo mi i javnost", rekao je Tadić.

Utakmica prvog kola Grupe D kvalifikacija za Mundijal između Srbije i Irske igraće se u ponedeljak od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar