Terzić: Bez Vučića, Zvezda bi bila mrtva!

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić zahvalio se premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na velikoj podršci klubu.

Fudbal 01.09.2016 | 23:15
Terzić: Bez Vučića, Zvezda bi bila mrtva!
"Zvezda bez države ne može, potrebna nam je za milion stvari. Dokle god se neke stvari ne promene bićemo na grbači države, iako smo se malo sklonili. Kada se zahvaljujem premijeru Vučiću, mnogi me pitanju što to radim, a da nije njegove pomoći, bili bismo mrtvi. Ne zato što nam daje pare, već što imamo podršku sa strane pri finansijskoj konsolidaciji", rekao je Terzić.

Direktor srpskog šampiona je rekao da mu je žao što crveno-beli nisu uspeli da se plasiraju u jedno od dve grupne faze evropskih takmičenja, ali i poručio da nije realno da u sadašnjoj situaciji, kada klub ima finansijske probleme i budžet od 9,2 miliona evra, udje u Ligu šampiona.

"Upozoravali smo da nas čeka težak put i da mnogo sreće treba u žrebu i utakmicama, ali je nismo imali oba puta. Bez obzira na to bili smo na pragu prolaska Ludogoreca, dali maksimum, ali nismo uspeli. Euforija koja se stvorila oko Zvezde oko plasmana u Ligu šampiona, "reka ljudi" ka putu ka stadionu pokazuje koliko je narodu bitan fudbal. Žao mi je što se ta energija nije pretočila na teren da igrači to materijalizuju, ali su podlegli pritisku i na psihološkom planu", rekao je Terzić u razgovoru sa novinarima.

On je posebno istakao da žali za greškama iz Razgrada u prvom meču, označivši drugi, izjednačujuhi gol Ludogoreca za 2:2, kao možda i presudan detalj. Crvena zvezda je propustila i drugu šansu za mestom u Evropi, već posle prvog meča u plej-ofu za Ligu Evrope u porazu od Sasuola od Italiji 3:0.

"Izvinio bih se zvezdaškoj javnosti za duel u Italiji, koji je bio nedopustivo slab i ne smemo više da dozvolimo onakav pristup igri i ponašanje. Nesporno je da su Ludogorec i Sasuolo bolje i spremnije ekipe za UEFA takmičenja, ali ostaje utisak da smo mogli bolje", kaže Terzić.

On, međurim, smatra da svi moraju da budu ponosni na rezultate Crvene zvezde, kada se sagleda u kakvoj je situaciji bio klub pre samo godinu dana.

"Prešli smo dug put od avgusta prošle godine do danas, kada su nas svi otpisali i kada smo se poput feniksa podigli. Prvi put je Zvezda u 70 godina dugoj istoriji na dominantan način osvojila titulu, sa 30 bodova u odnosu na Partizan, prvi put smo godinu završili sa pozitivnim finansijskim poslovanjem, a isto ćemo i u 2016", rekao je Terzić.

Za priče da je Zvezda razočarala, kaže da to apsolutno nije tačno, već je to "spinovanje iz određenih centara moći medijskih".

"Svi žele da Zvezda bude velika kao što je bila, ali za to su potrebna ozbiljna ulaganja, ali ko to može da obezbedi? Opterećeni smo dugovima iz prošlosti, kada sam došao dug je bio 52 miliona evra, bili na ivici bankrota", kazao je Terzić.

"Još živimo u našem muzeju, moramo da budemo realni. Mnogi kažu kako Kopenhagen igra Ligu šampiona, a on dovede Pavlovića iz Čukaričkog za dva miliona evra. Mi nismo spremni da platimo taj novac, oni jesu i zato su ušli. Zvezda to ne može i neophodno nam je dosta sreće", rekao je generalni direktor Crvene zvezde.

Terzić je dodao da je su sadašnji rezultati maksimalni sa ovim budžetom, jer su potrebna veća ulaganja da bi se takmičili sa bogatijim sredinama iz Evrope. On kaže da postoje greške u rukovodstvu, ali da se radi ispravno, istakavši da mu je žao što nije podigao kredit od tri miliona evra i doveo tri vrhunska pojačanja.

"Nije realno da se igra Liga šampiona sa 9,2 miliona evra budžeta. Može da se desi, ali nije realno. Mora da postoji plan, desi se pojedinačan slučaj, kao Partizan protiv Anderlehta, ali da bi se to ostvarilo mora da bude projekat kao Ludogorec. Oni daju plate po 600.000 evra, plaćaju obeštećenja, pa se i oni okliznu", naveo je Tarzić.

Prema njegovim rečima, Partizan je šest godina "terorisao Crvenu zvezdu, a sada su se stvari promenile, i da su skoro iskompleksirali rivala, ali da neko želi to da nipodaštava".

"Bićemo prvaci Srbije ove sezone, ali i naredne dve, za nešto više potrebna su ogromna ulaganja. Bolji smo od Partizana i verujemo u sebe. Kada gladijator ulazi u arenu ne može da kaže da će probati, pa ću videti, a samo jedan ostaje živ. Mislim da ćemo to biti mi", zaključio je Terzić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar