Radnici ŠG “Doboj” stupili u štrajk

Radnici Šumskog gazdinstva /ŠG/ "Doboj" stupili su danas u generalni štrajk zbog dvije neisplaćene plate i regresa za ovu godinu usljed neriješenih odnosa u vezi sa ovlaštenim licem za zastupanje ovog gazdinstva.

Republika Srpska 01.09.2016 | 09:09
Radnici ŠG “Doboj” stupili u štrajk
Predsjednik Sindikalne organizacije ŠG "Doboj" Duško Đurić rekao je da su se radnici odlučili na štrajk uprkos tome što su im uplaćeni jedna plata i regres za prošlu godinu.

On je najavio da će štrajk trajati do ispunjenja svih zahtjeva, budući da na računu ima dovoljno novca pošto gazdinstvo posluje pozitivno, te da radnici odbijaju "politička rješenja" direktora Javnog preduzeća "Šume Srpske" Riste Marića.

Prema njegovim riječima, paradoksalno je što je nalog za isplatu plata Direkciji uputio Vukašin Suvajac, koji je rješenjem direktora "Šuma Srpske" smijenjen sa dužnosti direktora dobojskog gazdinstva.

Rješenjem vršioca dužnosti direktora "Šuma Srpske" od 28. marta, Suvajac je razriješen dužnosti, a na njegovo mjesto je imenovan Slaven Gojković.

Iz "Šuma Srpske" ranije je saopšteno da će plate zaposlenima u ŠG "Doboj" biti isplaćene kada u Direkciju ovog preduzeća bude dostavljen nalog za platu sa potpisom ovlaštenog lica za zastupanje ŠG "Doboj".

Radnici Šumskog gazdinstva "Doboj" održali su 22. avgusta jednočasovni štrajk upozorenja kako bi ukazali na situaciju u ovom gazdinstvu zbog koje, kako su naveli, štetu trpe 140 radnika, proces proizvodnje i odnos prema kupcima i ugovorenim obavezama.

Izvor: Agencije

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Šumar

01.09.2016 07:41

Prepucavanje dva čovjeka na štetu svih ostalih. Tako je u svim segmentima našega bolesnog društva.

ODGOVORITE
Name

Mišo

01.09.2016 08:29

Šumari su poseban soj! Čast izuzecima I kapa dole, ali ima ih u tom gazdinstvu svakakvih. Ima jedan iz Modriče....

Name

arts

01.09.2016 08:23

Pocinju polako i sumska gazdinstva da pucaju.... ide jedno za drugim polako....

ODGOVORITE
Name

Da Da

01.09.2016 12:58

Put u jednom pravcu...

Name

Xx

01.09.2016 17:58

Šumari pojedu jagnje ili prase i dobijes Traktor drva tako je bilo prije dva vikenda u paklenici na ozrenu. Sad moze da sijece Kraj puta

ODGOVORITE