Jeremić u trećem krugu glasanja u UN

Rezultatom u trećem krugu glasanja u Savjjetu bezbjednosti, Srbija se plasirala u samu završnicu izbornog procesa za novog generalnog sekreta UN i smatram da time možemo da budemo izuzetno zadovoljni, izjavio je Vuk Jeremić po završetku treće runde glasanja.

Srbija 30.08.2016 | 07:04
Jeremić u trećem krugu glasanja u UN
"Proces izbora sada ulazi u najsloženiju fazu, u kojoj pet stalnih članica Savjeta bezbjednosti otpočinje intenzivne međusobne pregovore u kojima će biti razmatrana imena najuspješnijih kandidata", saopštio je Jeremić.

"Mi ćemo nastaviti sa intenzivnom kampanjom uoči četvrtog kruga glasanja, koje se očekuje u septembru", rekao je Jeremić.

Među 10 kandidata, predstavnik Srbije je zauzeo treće mjesto - osvojio je sedam pozitivnih, pet negativnih i tri neodređena glasa.

Bivši portugalski premijer Antonio Gutereš je prvi - 11 pozitivnih, tri negativna i jedan neodređeni glas, a slijedi šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak - devet pozitivnih, pet negativnih i jedan neodređeni glas.

Bugarska političarka i generalni direktor Organizacije za obrazovanje, nauku i kulturu UN (Unesko) Irina Bokova dobila je isti broj glasova kao Jeremić.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zamrdaj Mitre

30.08.2016 08:34

Mislim da bi Vuk bio najbolje rješenje

ODGOVORITE
Name

Tačno

30.08.2016 09:56

Ali da odustane