Erdogan: Narod želi smrtnu kaznu, zar ne?

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan na Mitingu bratstva, jedinstva i zajedništva u Gaziantepu izjavio je kako će terorizam biti uništen u korijenu.

Svijet 29.08.2016 | 07:30
Erdogan: Narod želi smrtnu kaznu, zar ne?
Erdogan je na mitingu govorio o smrtnoj kazni, organizaciji FETO, ali i borbi protiv terorizma.

On je pored toga u Gaziantep došao kako bi izrazio svoje saučešće porodicama stradalih 20. augusta, kada je 14-godišnje dijete izvelo napad u kojem su poginule 54 osobe, od toga 34 djece, a ranjene su 94 osobe, 44 djece.

“Napad je bio divljački”, rekao je Erdogan koji je kazao kako će zasigurno oni koji koriste djecu da ubijaju nevini narod, djecu, bebe - platiti cijenu.

Narod koji se okupio na mitingu uzvikivao je “želimo smrtnu kaznu”.

“Moj narod želi smrtnu kaznu, zar ne? Ko će donijeti odluku o tome? Velika narodna skupština Turske. U njoj su vaši predstavnici. Ovaj vaš zahtjev sam im poslao i danas ponovo šaljem. Trebaju razgovarati o tome i nakon toga odlučiti. Kad odluka dođe do mene, govorim svoje mišljenje, odobriću tu odluku”, izjavio je Erdogan.

On je podsjetio kako su u pokušaju vojnog udara 241 osobe poginule.

“Oni koji su ubili toliko naših građana, šetaće ili će biti u zatvorima. Braćo, danas u velikom dijelu svijeta još uvijek postoji smrtna kazna. Osim na teritoriji Evrope”, dodao je turski predsjednik Erdogan.

On je kazao kako se neće tolerisati aktivnosti nijedne terorističke organizacije u granicama Turske, niti u njihovoj blizini.

“Naše akcije protiv separatističke organizacije biće nastavljene. Daćemo doprinos naporima da se ISIS očisti iz Sirije i Iraka. Zbog toga smo u Jarablusu. Ako treba, nećemo bježati ni od preuzimanja iste odgovornosti i na drugim područjima. Istu odlučnost imamo i kada je riječ o sirijskom ogranku terorističke organizacije PKK, PYD. Nastavićemo borbu dok ne iskorijenimo ovu terorističku organizaciju”, istakao je Erdogan.

Govorio je i o vođi organizacije Fetullahci (FETO) Fethullahu Gulenu.

“Obraćam se svima u svim državnim institucijama, ako ima vas koji idete za šarlatanom iz Pensilvanije, prestanite s tim. Ako niste prestali, obraćam se našem narodu, ako znate za one koji ga slijede, prijavite ih policiji i tužilaštvima, da uradimo potrebno”, poručio je turski predsjednik koji je podsjetio kako je u pokušaju vojnog udara u Turskoj izvedenom 15. jula napadnuto nekoliko institucija, a ranjeno je i više od 2.000 ljudi.

Izvor: AA

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Pasha

29.08.2016 07:49

Podrzavam ga,za silovanja narkomane pedofile odma smrtna kazna

ODGOVORITE
Name

Ergo

29.08.2016 07:57

Tako je erdogane,narod želi smrtnu kaznu a ti prvi ideš na nju.

ODGOVORITE
Name

re.

29.08.2016 09:16

Ajd ne s.ri,klekni na koljena kad mu ime pomeneš

Name

LJILJAN

29.08.2016 08:27

MA TI SI NAS PONOS..BOSNJACI SU UVIJEK UZ TEBE ...SMRTNA NARAVNO,KAMO SRECE DA JE IMAMO I U BOSNI....RAHAT BI HODALI

ODGOVORITE
Name

Eto ti ga..

29.08.2016 09:28

Aferim i alal vjera junače i gazijo. I u BiH pod hitno uvesti smrtnu kaznu. Ali ne za mene i moje, već za ona dva druga plemena.

ODGOVORITE
Name

Zool

29.08.2016 10:02

Aferim i Gazija,dvije Turske rijeci u tvome komentaru a ostale Srpske i Hrvatske.Skolski primjer rečenice na Bošnjačkom jeziku.Uzmi kartu i vidi gdje se nalaziš i pričaj normalno!