"Naisa" pripala Žarku Lauševiću

Na 51. Festivalu glumačkih ostvarenja u srpskoj kinematografiji proglašeni su najbolji protagonisti u filmovima snimljenim u poslednjih godinu dana. Gran-pri niškog festivala „Naisa” pripao je Žarku Lauševiću, dok su statue Cara Konstantina i Carice Teodore dobili Lazar Ristovski i Jelena Đokić.

Srbija 27.08.2016 | 09:04
"Naisa" pripala Žarku Lauševiću
Poveljama filmskih susreta u Nišu nagrađeni su Mirjana Karanović i Vuk Kostić, dok su nagrade za epizodne uloge dobili Tamara Krcunović i Igor Damjanović.

Specijalnu nagradu niških filmskih susreta za sveukupan doprinos razvoju srpske kinematografije posthumno je dodeljena Miloradu Mandiću Mandi, a specijalna nagrada za najbolju kreaciju u srpskom filmu od avgusta prošle do avgusta ove godine dobio je Miloš Timotijević.



Žarko Laušević proglašen je glumcem 51. festivala glumačkih ostvarenja u srpskom igranom filmu, a prvi put dodeljena je i nova nagrada „Pečat Niša”, koja je pripala Petru Božoviću.

Podsećamo da je na početku filmskih susreta Lazaru Ristovskom uručena prestižna nagrada Udruženja filmskih glumaca Srbije „Pavle Vuisić”.


Izvor: Politika

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

bn

27.08.2016 07:52

Zemljo Srbijo... Ovde je zivot bas jeftin i svako moze da ti ga oduzme...

ODGOVORITE
Name

sova

27.08.2016 08:42

Ne tako davno isti ovaj je kao crnogorski nacionalista propagirao otcjepljenje. Pa nikakvo čudo što srbi prolaze tako kako prolaze. Najbolja zmija je u njedrima. Valjda će tako i Radojčić proći u Banja Luci. Slavodobitno i pobjedonosno, jer ga predloži veliki srbin za gradonačelnika a da je crnogorski nacionalist to nije sporono....Zemljo Bosno otvori se.....

ODGOVORITE
Name

rs

27.08.2016 19:08

Nis predivan grad.

ODGOVORITE