Novi ugovor za Bejla: I to kakav!

Sećate li se zvižduka "objektivne" madridske publike Bejlu u njegovoj prvoj, ali i drugoj sezoni u Madridu? On će se sad samo nasmejati...

Fudbal 24.08.2016 | 11:00
Novi ugovor za Bejla: I to kakav!
Sećate li se zvižduka, pa i uvreda, kojima je "objektivna" madridska publika častila skoro 100 miliona evra plaćenom Velšaninu u njegovoj prvoj, a naročito drugoj sezoni u klubu?

Verujemo da ih niste zaboravili, a nije ni on!

Ali, za razliku od nekolicine igrača koji su dovedeni iz Premijer lige pa ustuknuli pred razmaženim navijačima Reala, poput Stiva Mekmanamana, Majkla Ovena i Džonatana Vudgejta, Bejl nije! Naprotiv.

Posle sjajne sezone u klubu, tokom koje je u velikoj meri doprineo osvajanju Lige šampiona, a naročito nakon što su Florentino Perez i ostali videli šta 27-godišniji Velšanin "može sam" u reprezentaciji Velsa (pod "može sam" pre svega mislimo kako igra kad nije u senci CR7), usledila je i nagrada.

Bejl je danas produžio ugovor sa Realom do 2021. godine, na još pet sezona, prema kojem će mu neto zarada po sezoni biti 10 miliona evra, kada se odbiju sve takse i porezi. U tu sumu nisu uračunati bonusi za gol, asistenciju, pobedu, trofej, itd. Na klupskoj listi zauzeće drugo mesto iza Serhija Ramosa, a iza neprikosnovenog Kristijana Ronalda, čiji bi odlazak u penziju (ili u drugi klub) trebalo da učini bezbolnijim u budućnosti.

Bejl je četiri godine mlađi od Ronalda, sa kojim je imao hladan početak, ali s kojim danas – prema izjavama obojice – ima sasvim, sasvim dobar odnos.

Dobru formu sa EURO 2016, na kojem je "pogurao" Vels čak do polufinala, Bejl je preneo u Primeru – u prvom kolu dao je dva gola za sigurnu pobedu nad inače fatalnim Real Sosijedadom, kada se igra u San Sebastijanu.

Ovog puta bilo je 0:3, a levonogi majstor je pogodio u 2. i 94. minutu.

2013/14 – 22 gola, 44 utakmice

2014/15 – 17 golova, 48 utakmica

2015/16 – 19 golova, 30 utakmica

2016/17 – 2 gola, 1 utakmica

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar