Horoskopski znakovi koji vladaju svijetom

Astrologija je fascinantna i to nam dokazuje iz dana u dan. U nastavku donosimo priču o horoskopskim znakovima svjetskih lidera.

Svijet 22.08.2016 | 15:35
Horoskopski znakovi koji vladaju svijetom
Odnosno, šta za svijet znači činjenica da su najveći broj šefova država po horoskopu – škorpioni? Oni su lideri u čak 22 države, a među njima je i iranski predsjednik Hasan Rohani. Ekipu škorpiona mogla bi pojačati i kandidat za predsjednika SAD-a Hilari Klinton koja je takođe Škorpion, piše N1.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović rođendan slavi pretposljednjeg dana u aprilu, a rođena je u znaku bika. U tom su znaku rođeni i Adolf Hitler i Sadam Husein, ali i 13 sadašnjih predsjednika država među kojima su oni iz Iraka, Finske, Švajcarske i Kanade.

Prvi čovjek SAD-a Barak Obama je rođen u znaku lava. On je jedan od 18 liderskih lavova među kojima je i francuski predsjednik Fransoa Oland.

U predsjedničkim foteljama sjedi i isti broj strijelaca, među kojima je bio i Vinston Čerčil. Slijede ih u stopu blizanci koji su na čelu 17 država, a rođendane tada među ostalima slave čelnici Mađarske, Bugarske i Ukrajine.

Rakovi su na vlasti u 16 država svijeta, a među njima su Bosna i Hercegovina (Bakir Izetbegović), Njemačka, Kina, Ujedinjeni Arapski Emirati. Bivši sjevernokorejski predsjednik Kim Il Sung bio je jarac, a ribe vladaju u 15 država. U tom je znaku rođena i kraljica Elizabeta, a među ribama su predsjednici Srbije, Turske, Monaka, Islanda.

Gandi je, pak, bio vaga, a u istom znaku rođeni su lideri Velike Britanije, Češke, Estonije.

Najmanje je vjerovatno da će u predsjedničku fotelju sjesti oni rođeni u znaku Djevice, jer su one na vlasti trenutno u tek 12 država među kojima je i sirijski predsjednik Bašar al Asad, te čelnici Slovenije, Makedonije, Japana i Rusije.

(N1)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Tetak mata

22.08.2016 16:38

U Hrvatskoj i Bosni i Srbiji na vlasti je horoskopski znak KONJ

ODGOVORITE
Name

re tetek

22.08.2016 17:05

Ni slucajno da vrijedjas KONJA,plemenitu i pametnu zivotinju......!

Name

BANJALUCANIN

22.08.2016 20:02

ODAVNO NISAM PROCITAO NESTO OVAKO DOBRO