"Svinjske glave odvratiće migrante"?!

Mađarski poslanik u Evropskom parlamentu Đerđ Šoflin predložio je da se na granicama Mađarske postave svinjske glave koje bi trebalo da navedu migrante da odustanu od pokušaja ulaska u tu zemlju.

Region 22.08.2016 | 13:45
"Svinjske glave odvratiće migrante"?!
Vlada u Budimpešti je u posljednje vrijeme kritikovana zbog svog oštrog stava prema priihvatu migranata, a nedavno su na društvenim mrežama objavljene fotografije na kojima se vide strašila na granici, koja bi trebalo da odbiju migrante, piše britanski "Independent".

Odgovarajući na kritike, Šoflin, inače član desničarske stranke Fides, napisao je na Tviteru: "Prikaz ljudskih lica je nešto što je u islamu zabranjeno... svinjske glave bi ih efikasnije odbile".

Na to mu je Endrju Štrelajn iz organizacije "Hjuman Rajts Voč" odgovorio:

"Vaše riječi su odvratne. Tako nešto bih očekivao od nekih anonimnih neonacističkih trolova, ali vi ste poslanik u Evropskom parlamentu, pa se tako i ponašajte".

Mađarska je na svojim granicama postavila ogradu da bi spriječila ilegalni ulazak migranata, a od 177.135 zahtijeva za azil tokom 2015. godine, mađarske vlasti su odobrile samo 146, pokazuje zvanična statistika.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Hm

22.08.2016 14:16

Situacija se komplikuje.

ODGOVORITE